M'afegeixo aquest mes a una nova proposta per mi que és Cooking the Chef. L'April i l'Aisha cada mes trien un cuiner famós i hem de triar una recepta seva i fer-la a casa. Què millor que començar amb una chef de casa, la conegudíssima Carme Ruscalleda. He triat una recepta que va fer la per revista Cuina i ja que la chef és propera, he triat també una recepta de poma de Girona i emprar productes Km 0.
Ingredients (4 persones):
4 pomes Gala (de Girona)3 botifarres de perol (200g)
50g d'ametlla palet
50g de mantega
50ml d'oli d'oliva verge
Canyella
Nou moscada
Sal i pebre
100g d'aigua
Pebre vermell
1 cullerada de vermut negre
Regueu les pomes amb l'oli, la mantega, la canyella, la nou moscada, sal i pebre. Regueu també amb l'aigua. Introduïu les pomes dins el forn i deixeu-les coure uns 30 minuts. Traieu la tripa a la botifarra i talleu-la a daus, poseu-la en un bol.
Introduïu-la en el microones fins que es fongui una mica. En una paella amb una mica d'oli, daureu l'ametlla palet.
Barregeu les botifarres amb els palets d'ametlla.
Quan estiguin cuites les pomes, buideu amb un tallapastes l'interior de la poma i farciu-les amb la botifarra i acabeu de coure-les uns 10 minuts més a 190º.
Mentre coeu les pomes al forn, poseu els retalls de pomes en un bol juntament amb els sucs de la cocció, el vermut i el pebre vermell. Tritureu-ho i reserveu-ho. Quan estiguin les pomes cuites, poseu una mica de salsa al fons dels plats i a sobre les pomes. Bon profit!!!
1 cullerada de vermut negre
Preparació:
Preescalfeu el forn a 190º. Prepareu les pomes. Talleu la part superior i inferior. Buideu l'interior de la poma. Poseu les pomes en una poma que pugui anar al forn, talleu les restes de poma a trossos petits i situeu-les al voltant de les pomes.Regueu les pomes amb l'oli, la mantega, la canyella, la nou moscada, sal i pebre. Regueu també amb l'aigua. Introduïu les pomes dins el forn i deixeu-les coure uns 30 minuts. Traieu la tripa a la botifarra i talleu-la a daus, poseu-la en un bol.
Introduïu-la en el microones fins que es fongui una mica. En una paella amb una mica d'oli, daureu l'ametlla palet.
Barregeu les botifarres amb els palets d'ametlla.
Quan estiguin cuites les pomes, buideu amb un tallapastes l'interior de la poma i farciu-les amb la botifarra i acabeu de coure-les uns 10 minuts més a 190º.
Mentre coeu les pomes al forn, poseu els retalls de pomes en un bol juntament amb els sucs de la cocció, el vermut i el pebre vermell. Tritureu-ho i reserveu-ho. Quan estiguin les pomes cuites, poseu una mica de salsa al fons dels plats i a sobre les pomes. Bon profit!!!
Podeu trobar més receptes aquí.
Enhorabona per la recepta! Té molt bona pinta!! I no hi ha res com les pomes de Girona :P
ResponEliminaClara i Isaura
Del blog www.missgourmand.com
Una tria de recepta genial! M'encanta aquesta recepta de la Carme Ruscalleda... com tantes altres!
ResponEliminaPetons
Palmir
Aquest es un plat que a casa es feia moltes vegadas, ja que las nostres arrels son ampurdanesas i allá es fa molt. M´encanta.
ResponEliminapetons
Una mezcla espectacular, las morcillas con manzana ganan mucho. Te ha quedado genial. Besos!!
ResponEliminaSón per un àpat de festa!! És d'aquells plats que deu triumfar, oi? Semblen una delícia
ResponEliminaMarta
Una recepta molt original :)
ResponEliminaMoltes mercès per participar
petons
Les pomes amb la botifarra, fantàstica combinació.
ResponEliminaUna abraçada
No podia faltar la poma de Girona!! Aquestes pomes farcides són una tradició!!!
ResponEliminaBona elecció
Ptnts
La poma de Girona és boníssima i me la puc imaginar sense problemes contrastada amb la botifarra de perol (fa segles que no en menjo!!!!) :D Una recepta molt bona! La Carme és una super chef i aquesta proposta mensual és molt interessant!
ResponEliminaMolt bona feina!
Una abraçada
Aquestes mescles dolç salat són una delícia... boníssim!!!
ResponEliminaLa buti de perol em torna boja...i la poma també....m'has captivat....jajajajaj m'encanta la teva proposta, un petó enorme!
ResponEliminaTota la meva familia politica es de Girona... Aixi que em guardo la rececpta pel proper apat familiar!! Petons
ResponEliminaQué agradecidas son las manzanas y qué bien quedan con todo. Pero si hay algo salado con lo que hacen buena pareja es con el cerdo en muchas de sus versiones. Una maravilla de plato original y sabroso.
ResponEliminaNoia, ets una crack dels fogons. A veure si m'animo a fer-ne una variant amb botifarra dolça! Petonarros!
ResponEliminaAins, que no havia vist encara que ja havies participar!!! Qué bè!!! Estupenda recepta. M'encantan aquestes pomes farcides del Ampurdà i que la CR veig ha versionat. Estupenda recepta i molt sugerent. Gràcies per participar!
ResponEliminaUna receta deliciosa sin duda alguna, muy buena mezcla
ResponEliminaUn beso