dilluns, 28 d’agost del 2017

Cargols salats

Recuperant una recepta dolça antiga, he preparat aquests cargols de pasta de full. En aquesta ocasió en comptes d'un farcit de Nocilla he posat uns farcits salats; salsa pesto, sobrassada i olivada, tot molt mediterrani. Evidentment els podeu farcir del que més us agradi. 


Ingredients (12 cargols):

1 làmina de pasta de full
2 cullerades de salsa de pesto
2cullerades d'olivada
3 cullerades de sobrassada
1 ou (per pintar)

Preparació:

Preescalfeu el forn a 200º (dalt i baix). Talleu la massa en dues parts iguals. Guardeu-ne una. Talleu cada part en 3. Repatiu les salses sobre cada part. Poseu a sobre la part guardada. Amb un tallador rissat, talleu tires, intentant que siguin totes de la mateixa mida. Us han de sortir de cada farcit de salsa 3 o 4 tires.  Amb un pinzell pinteu la massa. Enrosqueu les tires sobre sí mateixes en forma de tirabuixó. Ara enrosqueu els tirabuixons com si fossin un cargol. Poseu-les sobre una plata de forn. Introduïu la plata amb els cargols al forn i deixeu-los uns 10 minuts.Passats els 10 minuts baixeu la temperatura a 180º i deixeu els cargols fins que es comencin a daurar (10-15 minuts més. Dependrà del forn. Deixeu-los refredar una mica i ja us els podeu menjar, calentets estan boníssims i freds també. Si en feu molts els podeu congelar o guardar en una llauna.
Podeu veure el procés en fotografies aquí.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada