Recuperant una recepta dolça antiga, he preparat aquests cargols de pasta de full. En aquesta ocasió en comptes d'un farcit de Nocilla he posat uns farcits salats; salsa pesto, sobrassada i olivada, tot molt mediterrani. Evidentment els podeu farcir del que més us agradi.
Ingredients (12 cargols):
1 làmina de pasta de full2 cullerades de salsa de pesto
2cullerades d'olivada
3 cullerades de sobrassada
1 ou (per pintar)
Preparació:
Preescalfeu
el forn a 200º (dalt i baix). Talleu la massa en dues parts iguals. Guardeu-ne una. Talleu cada part en 3. Repatiu les salses sobre cada part. Poseu a sobre la part guardada. Amb un tallador rissat, talleu tires, intentant que siguin totes de la mateixa mida. Us han de sortir de cada farcit de salsa 3 o 4 tires. Amb un pinzell pinteu la massa. Enrosqueu les tires sobre sí mateixes en forma de tirabuixó. Ara enrosqueu els tirabuixons com si fossin un cargol. Poseu-les sobre una plata de forn. Introduïu la plata amb els cargols al forn i deixeu-los uns 10
minuts.Passats els 10 minuts baixeu la temperatura a 180º i deixeu els
cargols fins que es comencin a daurar (10-15 minuts més. Dependrà del
forn. Deixeu-los refredar una mica i ja us els podeu menjar, calentets
estan boníssims i freds també. Si en feu molts els podeu congelar o
guardar en una llauna.
Podeu veure el procés en fotografies aquí.
Podeu veure el procés en fotografies aquí.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada