dimarts, 22 d’agost del 2017

Melmelada de mores

Cada any la meva amiga Inés, m'avisa quan comença a haver-hi mores. Quan em decideixo a anar-hi sovint ja en queden quatre...Aquest any però quan hi he anat, he pensat que ella se les devia haver endut totes... però mica a mica n'hem anat trobant, fins a 1 Kg i grosses tal i com m'havia dit. Així que s'han convertit en aquesta melmelada. Enguany per evitar posar tant de sucre, he afegit una mica de pectina (la trobeu en farmàcies), espessa i el resultat és molt més saludable!!



Ingredients:

1 Kg de mores
650g de sucre
1/2 culleradeta de pectina
1 culleradeta de sucre llustre

Preparació:

Renteu molt bé les mores i traieu les cues si els n'hi queda cap. Poseu-les en un bol i afegiu-hi el sucre.




Deixeu que el sucre es dissolgui i surti el suc de les mores (aproximadament 2-3 hores, aquest pas el podeu obviar si no teniu temps).


Poseu tota la preparació en una cassola i coeu-ho a foc baix. Quan hagi passat aproximadament 1/2 hora, afegiu la pectina barrejada amb el sucre llustre. Jo en aquest punt he passat la melmelada per la batedora per tal que  es desfessin una mica més les mores. Tamiseu la pectina i el sucre llustre sobre la melmelada (barrejada amb el sucre i tamisada, evitareu que  es formin grumolls). 


Deixeu coure una estona més. En principi les melmelades estan al punt quan arriben a 105º. Si no teniu termòmetre, poseu una mica de melmelada en un platet. En el moment en que no rellisqui de forma ràpida al posar-lo vertical, estarà cuita la melmelada. No us guieu per la textura en calent, recordeu que un cop refredada, la melmelada sempre espesseix.


Un cop cuita, si us agrada la melmelada amb granets, ja la podreu posar directament als pots. Si pel contrari no us agraden els granets, podeu colar-la.
Jo per tal que faci el buit i s'esterilitzi la melmelada, directament sortint del foc, aboco la melmelada als pots, tapo amb la tapa i els hi dono la volta. Amb els 105º i tombats cap per avall, ja fan el buit. Sabreu si ha fet el buit quan un cop freds al donar-los la volta el tap fa una mica de panxa cap endins. Si no us en fieu, sempre podeu posar els pots al bany Maria 15 minuts. És una melmelada ideal per acompanyar pastissos. 
En aquest vídeo podeu veure la textura final:

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada