Mirant un dia Canal cocina, el programa de Maria Zannia sobre cuina grega vaig veure aquesta recepta. La veritat és que sempre que havia fet o menjat musaka, tenia albergínia i bolonyesa. No sabia que hi anava també patates i carbassó. Així que aprofitant la collita de verdures de la meva mare (enguany han sortit moltes albergínies) he fet la musaka. Millor començar-la a fer el dia abans, així si deixeu la verdura fregida entre paper absorbent, no deixarà anar tant d'oli i serà més saludable. Són plats laboriosos, si en feu una bona quantitat, sempre en podeu congelar..
Aprofito la recepta per participar en els Desafio en la cocina d'estiu.
Ingredients:
3 patates tallades a rodanxes3 carbassons tallats a rodanxes
3 albergínies tallades a rodanxes
800g de salsa bolonyesa
1/2l de salsa beixamel
Preparació:
En primer lloc cal fregir les verdures. Poseu una o vàries paelles al foc i aneu fregint les patates, les albergínies i els carbassons. No ho cogueu massa, deixe que quedin al dente ja que es couran força estona al forn.
Poseu les verdures en plates entremig de paper absorbent de manera que quedin amb el menys greix possible. Si prepareu les verdures d'un dia per l'altre millor.
Un cop tingueu les verdures fregides, preescalfeu el forn a 180º. Agafeu una plata alta que pugui anar la forn. Feu una capa de patates al fons.
A sobre poseu-hi una capa de carbassó
i sobre el carbassó l'albergínia.
Escampeu sobre l'albergínia una capa de salsa bolonyesa.
Torneu a fer capes sense patates. Només carbassó, albergínia i salsa bolonyesa. Acabeu la musaka amb beixamel.
La recepta tradicional posa per sobre una mica de pa ratllat, jo hi he posat una mica de formatge per gratinar.
Poseu la musaka al forn i deixeu coure durant uns 45 minuts o fins que quedi daurada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada