dilluns, 12 d’octubre del 2015

Fideus d'arròs amb verdures


Avui us presento un plat ràpid i saludable. Els fideus d'arròs aporten a la nostra dieta hidrats de carboni, i no tenen gluten ni colesterol. Són per tant recomanables quan fem certes dietes amb baix contingut calòric. A més en aquesta recepta, acompanyats de verdures els fan ideals per un àpat light i equilibrat, a part que estan boníssims.


Ingredientes (4-5 persones):

3 farcellets de fideus d'arròs
2 pastanagues
1 carbassó blanc
2 cebes mitjanes
Oli d'oliva E.V
Sal
Salsa de soja

Preparació:

Comenceu tallant les verdures a bastonets, la pastanaga, la ceba i el carbassó.


Poseu un wok o una paella antiadherent al foc amb una mica d'oli.Poseu un bol amb aigua ben calenta i deixeu-hi a dins els fideus per tal que s'hidratin mentre coeu les verdures. Quan l'oli estigui calent, afegiu-hi la pastanaga, s'ha de fer a foc fort. Quan veieu que la pastanaga canvia una mica de color, afegiu-hi la ceba. Quan veieu que la ceba comença a quedar-se transparent, afegiu-hi el carbassó. Doneu unes quantes voltes i deixeu coure el carbassó juntament amb les verdures. Us recomano que les deixeu al dente, d'aquesta manera perden menys vitamines i a més està molt més bo. 


Un cop tota la verdura cuita, escorregueu els fideus i aboqueu-los a la paella. Doneu unes quantes voltes per tal que s'impregnin dels sabors de la verdura i s'acabin de coure. Aboqueu una mica de salsa de soja per sobre. Remeneu bé i ja ho podreu servir.

dissabte, 10 d’octubre del 2015

Arrós de muntanya #arrocitodemividaTS


Nuestro nuevo logo!Després d'uns quants mesos m'incorporo un altre cop al recull de receptes de La cocina Typical Spanish. Aquest mes els bloguers hem d'aportar receptes fetes amb arrós #arrocitodemividaTS. He triat aquesta recepta típica de les zones de muntanya, on s'aprofitava el que es tenia més a mà. Com que ja estem en pretemporada de bolets, he pensat que seria bo de cuinar l'arrós amb aquesta delícia que cada anys omple les nostres cuines de gust i olor a bosc. És ben conegut que a casa nostra la cuina de bolets és molt extensa i aquest n'és un bon exemple. Podem variar les carns, afegir-hi conill..



Ingredients (6 persones):

300g de constelló de porc
6 salsitxes
6 aletes de pollastre
400g de boltes (de pot, frescos..)
2 cebes grosses
1 tomata madura
6 tasses d'arrós
Aigua o brou (3 vegades el volum de les tasses)
Oli d'oliva E.V
Sal

Preparació:

Poseu una cassola al foc amb oli d'oliva. Quan l'oli estigui calent, afegiu-hi tota la carn i rossegeu-la.


Aparteu la carn del foc i reserveu-la. En el mateix oli, sofregiu la ceba picada ben fina. Quan la ceba estigui cuita, afegiu-hi la tomata ratllada. Deixeu que es cogui el sofregit a foc baix. Un cop ja estigui cuit el sofregit, afegiu-hi els bolets i doneu un parell de voltes.


Incorporeu-hi també la carn i l'arrós. Deixeu coure el conjunt una estona per tal que quedi ben rossejat l'arrós i perdi el midó. 


Afegiu el brou i la sal. Deixeu coure a foc mitjà fins que l'arrós estigui al punt.


Podeu veure altres propostes d'arrossos d'arreu d'Espanya aquí.

dimecres, 7 d’octubre del 2015

Muffins de xocolata Starbucks

Per la xarxa corren moltes receptes d'aquests muffins que ha fet famosos la cadena Starbucks. Es tracta d'uns muffins amb trossets de xocolata, que fan la delícia dels més xoco-addictes. Us els recomano, és una recepta molt senzilla i de molt bon resultat!!!


Ingredients:

150g de sucre
230g de farina
50g de cacau pur
15g de llevat (1 sobre Royal)
1/2 culleradeta de sal
150g de trossets de xocolata (xips)
80g de mantega a temperatura ambient
2 ous (temp. ambient)
6 cullerades de llet (temp. ambient)
2 iogurts grecs
1 culleradeta d'essència de vainilla o vainilla

Preparació:

En un bol, poseu tots els ingredients secs, la farina, el sucre, cacau, llevat, sal i vainilla, tot tamisat.


Afegiu-hi els trossets de xocolata (xips) i barregeu-ho tot molt bé. En un altre bol, poseu els ingredients humits, els ous, la llet, la mantega, els iogurts 


i també barregeu-ho bé. A la mescla humida, aneu-hi afegint a poc a poc la mescla seca de farina, xocolata... Barregeu-ho amb una llengua, només l'estona necessària perquè es barregin bé tots els ingredients. 


Deixeu reposar la mescla durant 15 minuts. Durant aquest temps poseu en funcionament el forn a 210°, calor a dalt i baix. Un cop passat el temps d'espera, repartiu la massa en papers de magdalenes. Ompliu fins a 2/3 parts dels motlles. Per tal que us pugin bé, utilitzeu motlles rígids, ja que si només utilitzeu els papers, aquests es donen i la massa en comptes de pujar, s'expandeix pels costats. Deixeu coure al forn els muffins durant uns 15-20 minuts. Amb la pinta que fan quan surten quasi no et pots esperar que es refredin!!!


Recepta del bloc Delicious Martha

divendres, 2 d’octubre del 2015

Flam de pomes al microones

Un sopar amb uns amics, portaré alguna cosa de postres...Tiro de les receptes que tinc pendents de fer i trobo aquest flam de pomes super-ràpid de fer, salvada!! Aprofitem les pomes golden, de Girona, delicioses i dolces.


Ingredients:

3 pomes golden
50g de mantega
150g de sucre
50g de farina
250ml de llet
3 ous
10g de llevat en pols
1 culleradeta de canyella
1/2 tassa de sucre per fer el caramel o caramel líquid

Preparació:

Poseu un cassó al foc amb el sucre a foc baix fins que caramel·litzi. Mentre es fa el caramel, peleu les pomes i traieu-les-hi el cor. Agafeu un motllo que pugui anar al microones i quan el sucre caramel·litzat estigui a punt banyeu amb ell el fons del motllo. Talleu les pomes a làmines


 i poseu-les sobre el sucre.


Poseu en un bol els altres ingredients, la mantega, el sucre, la farina, la llet els ous, el llevat i la canyella. Passeu-hi la batedora fins que tingueu una massa homogènia. Aboqueu la massa sobre la poma.


Introduïu el motllo dins el microones i poseu-lo a màxima potència durant 13 minuts. Un cop passats els 13 minuts, deixeu el flam dins el microones durant uns 5 minuts més, ja que així acaba la cocció. Retireu-lo del microones i deixeu-lo refredar. Quan estigui temperat, introduïu-lo a la nevera fins a l'hora de servir.


Recepta del bloc Mas dulce que salado.

diumenge, 27 de setembre del 2015

Pomes farcides de botifarra dolça- Recepta finalista concurs per bloguers de la revista Cuina

Com ja fa quatre anys,  la revista Cuina, (de la que són una fidel subscriptora des del nª1) prepara una diada per a bloguers cuiners a Manlleu. És una proposta que a mi personalment em fa molta il·lusió ja que és una bona ocasió per conèixer tots aquells bloguers que en molts casos conec només a través de la xarxa i és bo posar-los "cara". En aquesta ocasió la recepta tenia que incloure botifarra, qualsevol variant. Jo quan vaig veure l'ingredient, ja vaig saber que faria servir les nostres botifarres dolces. Em de fer conèixer arreu la nostra cuina,i la botifarra dolça crec que és una gran desconeguda. A mi m'agrada molt i em recorda la meva infantesa, quan la meva àvia Maria feia una paella plena de botifarres dolces i a la salsa resultant, hi posava unes torrades que eren un vici. És ben coneguda la recepta de botifarra dolça amb poma, jo he volgut fer una variant una mica més festiva, aquí us la deixo.


Ingredients (4 persones):

2-3 botifarres dolces
4 pomes golden
1 got de vi ranci
1/2 got d'aigua
150g de sucre
Pela de 1/2 llimona

Preparació:

Preescalfeu el forn a 180º. Traieu el cor de les pomes i amb un buidador de fruita o amb una cullera, amb molt de compte, buideu l'interior de les pomes. Intenteu no foradar el fons de les pomes i que us quedi una mica de polpa pels laterals. 


Traieu la tripa a la botifarra dolça i ompliu la poma amb aquesta carn. Poseu les pomes en una plata que pugui anar al forn i que sigui de les dimensions de les pomes (no gaire més grossa). Regueu les pomes amb el vi ranci, l'aigua i afegiu el sucre i la pela de llimona.

Introduïu les pomes al forn i deixeu-les aproximadament 1 hora (dependrà de la mida de les pomes), fins que veieu que la poma està cuita. Si un cop acabada la cocció veieu que la salsa està molt líquida, poseu-la en una paella i reduïu-la fins que caramel·litzi. Serviu la poma acompanyada de la salsa. 

DIA CUINA PER A BLOGUERS A MANLLEU


Enguany els finalistes del concurs, hem gaudit d'un munt d'activitats interessants, en tot moment acompanyats del Director de la Revista Cuina, en Josep Sucarrats.

Primer de tot vam visitar el Museu industrial de Manlleu.











Un cop visitat de mans del director, el museu, vam anar a l'aula de cuina del mercat municipal de Manlleu, allà el cuiner Pep Nogué ens va cuinar en directa un munt d'interessants receptes de porc i també alguna amb cervesa (lligat a la fira del porc i la cervesa d'aquest cap de setmana a Manlleu).
Les receptes d'en Pep Nogué:
Pallarda de llata de porc cuita a baixa temperatura
Galta de porc encofrada
Ploma de porc amb salsa agredolça
Platillo de cordonet, salsitxa i bolets
Pedacets de porc amb dues salses


Després dinar al restaurant del mercat, Sambucus


Foto de rigor de tots els participants al Dia Cuina.:


Finalment els premis, aquest any no ha pogut ser!! un altre any serà. Felicitats als blocs guanyadors:

diumenge, 20 de setembre del 2015

Filet de porc amb allioli de sobrassada

DESAFÍO EN LA COCINAJa passades les vacances, tornem a la rutina de la feina i també a la deliciosa rutina del Desafio en la cocina. A més aquest cop és especial ja que la Mabel del blog A nadie le amarga un dulce, deixa el Desafio. Molts blogs comencen i pleguen però ella és especial ja que era una de les reptadores i a més, és la que tinc més a prop, a Girona. Així que aquest mes hem pogut triar una recepta del seu blog, (difícil amb tantes i tant bones!). Jo he triat aquesta amb els filets de porc, ha estat un èxit, us la recomano. Des d'aquí Mabel una abraçada molt forta!!!



Ingredients (4 persones):

1-2 filets de porc (depenent mida)
8 talls de bacon
Sal i pebre
Oli d'oliva E.V

Per l'allioli:

250ml d'oli de girasol
1 ou (a temperatura ambient)
2 grans d'all mitjans o 1 de gros
50g de sobrassada
2 culleradetes de mel
Sal

Preparació:

Talleu el filet a medallons del mateix gruix o una mica menys que el bacon. 


Embolcalleu amb el bacon els trossos de filet, que us quedi a dalt i a baix la part tallada. Per fixar els talls de bacon podeu utilitzar un escuradents, si n'agafeu uns de bonics els podeu deixar per la presentació del plat. 





Salpebreu la carn i poseu una paella amb oli al foc. Quan l'oli estigui calent, a foc mitjà aneu coent els trossos de filet, per tots els costats, pel bacon també.  El filet si el coeu massa pot quedar molt fibrós, així que el punt de cocció és important, tampoc pot quedar cru. Si feu pressió amb el dit sobre el filet pel mig i noteu que està tou, vol dir que encara està cru. Quan comenci a estar dur al tacte, vol dir que ja està cuit. 




Mentre es va coent el filet, podeu preparar l'allioli. Poseu en el bol de la batedora, l'ou l'all a trossets i la sal. Comenceu a batre amb la batedora a velocitat baixa i aneu afegint a poc a poc l'oli. 


Un cop el tingueu ben lligat, afegiu-hi la sobrassada i la mel. Bateu amb compte fins que estigui ben afegit.





Un cop tingueu els filets cuits, prepareu el grill del forn. Poseu els filets en una plata que pugui anar al forn i poseu per sobre l'allioli de sobrassada. Introduïu-los al forn i deixeu-los fins que estiguin daurats. Emplateu i serviu!!!



I com ja sabeu podeu veure més receptes dels meus companys a Desafio en la cocina.

dimecres, 2 de setembre del 2015

Gall dindi al curry

Avui us porto un plat d'inspiració asiàtica, molt bo i molt ràpid de fer. L'he fet avui per sopar, en un pim pam un àpat equilibrat que serà un èxit entre els més petits, si els agrada tastar gustos nous. Podeu fer la recepta amb pollastre o porc, quedarà igual de deliciosa. És perfecte per endur-nos-la en un tupper a la feina.


Ingredients (4 persones):

800g de gall dindi a trossos
1 ceba de figueres
2-3 cullerades de curry (segons gust)
1 llauna de llet de coco
Oli d'oliva
Sal

Preparació:

Poseu una paella al foc amb l'oli. Ratlleu la ceba o talleu-la a quadradets ben menuts. Quan l'oli estigui calent, afegiu-lo a la paella i deixeu-lo coure a foc mig fins que estigui daurada.


Afegiu-hi els trossos de gall dindi prèviament salats. Afegiu-hi el curry i remeneu bé per tal que s'impregni bé de l'espècie. Remeneu fins que estiguin rossos per tots els costats. 


Afegiu la llet de coco.


Caldrà que es cogui tot junt fins que s'espesseixi la salsa. Podeu servir-la acompanyada d'arròs.