dimarts, 20 d’octubre del 2015

Pastissets París-Brest de crema de xocolata i nata

DESAFÍO EN LA COCINAAquest cop la M.Luz desafiadora del mes de Desafío en la cocina s'ha ben lluït!! Un pastís boníssim però força laboriós. Aquest pastís es va crear l'any 1891, durant la carrera de bicicleta entre París i Brest. Un pastisser que seguia la carrera  va crear aquest pastís en forma de roda de bicicleta. La recepta original porta un farcit de praliné. Aquí faig una versió amb crema de xocolata i amb nata.



Ingredients (15 mini pastissos):

Per la pasta choux:

125ml d'aigua
125ml de llet
125g de mantega

12g de sucre
2g de sal
160g de farina
3-4 ous
100g de làmines d'ametlla
1 ou per pintar la massa
Carmel líquid per pintar (opcional)

Per la crema de xocolata:

500ml de llet
1 beina de vainilla
6 rovells d'ou
100g de sucre
40g de farina
50g de xocolata negra (70%cacau)
50g de cacau en pols

Per la nata muntada:

300ml de nata 35%m.g
Vainilla (opcional)
30g de sucre llustre


Preparació:


Per fer la pasta choux:

Posem un cassó al foc amb la llet, l'aigua, la mantega i el sucre. Deixem que bulli i que es desfaci la mantega. Enretirem el cassó del foc i afegim de cop la farina prèviament tamissada juntament amb la sal. Ho remenem i tornem a posar el cassó al foc a temperatura mitja. Anem remenant la massa fins que es cogui, ho sabrem perquè la massa es comença a desprendre de les parets del cassó. Arribats a aquest punt, enretirem el cassó del foc. Deixem que la massa es refredi una mica i la podem passar a un recipient més gran. Ara anirem afegint els ous d'un en un. Es tracta d'afegir un ou i remoure fins que la massa l'absorbeixi. Anirem fent la mateixa operació fins que la massa hagi absorbit tots els ous. (podeu veure el procés aquí)
Arribats a aquest punt, preescalfarem el forn a 200º amb ventilador. Posarem la massa en una mànega pastissera amb un boquet arrissat. Anirem fent anelles de 6 cm de diàmetre, sobre un paper sulfurat. Per tal que ens quedin totes les anelles de la mateixa mida podem dibuixar-les en el paper i donar-li la volta.  Batrem un ou i pintarem la massa, repartirem per sobre les làmines d'ametlla. Introduirem la massa al forn i deixarem coure 15 minuts a 200º, baixarem la temperatura a 170º i deixarem coure uns 5-10 minuts més fins que veiem que la massa estigui daurada. Per fer la massa choux només s'ha de tenir la precaució de no obrir el forn durant la cocció, ja que la massa pot baixar. Un cop estiguin fredes les anelles de massa, les deixem refredar.

Per fer la crema de xocolata:

Posem en un cassó la llet, juntament amb la veina de vainilla. Ho posem al foc i ho portem a ebullició. En un bol mentre s'escalfa la llet, posem els rovells, el sucre, la farina i el cacau.


Ho batem tot fins que quedi una pasta homogènia. Afegim aquesta pasta a la llet bullida i ho remenem per tal que s'integri bé. Tornem a posar la mescla al foc i anem remenant fins que la crema espesseixi. En aquest punt, enretirem la crema del foc i hi afegim la xocolata, remenem fins que aquesta s'integri.


 Deixem refredar i guardem la crema a la nevera.

Per fer la nata:

Posem la nata (ben freda) en el bol de la cooking chef o similar. Hi afegim la vainilla i batem a velocitat alta. Quan comenci a estar una mica muntada, afegim el sucre i seguim batent fins que quedi amb una consistència dura. Vigilem de no passar-nos de muntar la nata ja que sinó obtindrem mantega.

Per muntar els pastissets:

Posarem la crema de xocolata i la nata cadascun en una mànega pastissera amb boquet arrissat. Tallarem els pastissets per la meitat. Sobre la capa inferior, posarem primer una capa de crema de xocolata i seguidament a sobre una capa de nata. Taparem amb la meitat superior, podem repartir una mica de sucre llustre per sobre i ja estaran a punt per servir. Les podeu guardar a la nevera fins el moment de servir.


Recept atunejada del bloc Cocina facilísimo
Podeu trobar més versions d'aquest pastís aquí

Magdalenes de gerds

DEL BLOG AL PLAT/ OCTUBRE 2015M'afegeixo aquest mes a la proposta de la Mercè de Destapant cassoles de fer una recepta pel Del blog al plat. En aquesta ocasió el bloc visitat ha estat Pebre i xocolata. Entre el munt de receptes interessant que té, m'he decantat per aquestes magdalenes boníssimes amb gerds.






Ingredients (10-12 magdalenes):

3 ous de mida petita
180g de sucre
60ml dellet
190ml d'oli d'oliva (suau)
210g de farina de pastisseria
7g de llevat (Royal)
Un polsim de sal
Un grapat de gerds

Preparació:

Posem els ous i el sucre en la batedora i els batem a velocitat 5 fins que quedin blanquinosos. Afegim a poc a poc la llet i l'oli d'oliva. Posem en un bol la farina tamisada i hi afegim el llevat i la sal. Posem la batedora amb les barnilles a velocitat baixa i anem afegint la mescla anterior de sòlids.


Tapem amb un drap el bol i el deixem refredar a la nevera durant 1 hora. Passat el temps de repòs, posem el forn a 250º. Traiem la massa de la nevera i la remenem amb unes barnilles. Posem uns papers de magdalena en els motllos i posem una mica de massa a cada motllo. Posem a sobre 2 gerds 
i aboquem a sobre més massa. Ha de quedar unes 2/3 parts dels motllos plens de massa.








 
Posem a sobre uns gerds més. Introduïm les magdalenes al forn i abaixem la temperatura a 210º i les deixem uns 18 minuts o fins que veiem que estiguin una mica daurades i cuites de dins. Jo la veritat volia que em quedessin els dos gerds a sobre però s'han acabat enfonsant dins la massa, a veure la propera vegada. Això si estaven boníssimes.



divendres, 16 d’octubre del 2015

Galette Bretonne completa

La galette és una crep típica de la regió francesa de la Bretanya. A Girona hi ha uns quants restaurants on es poden menjar i són sempre una bona opció per un sopar, més si els acompanyem amb la típica sidra. Ahir vaig anar a Can Tulsà, botiga on compro els llegums secs, fruits secs i farines i vaig veure la farina de fajol. Aquesta farina tant típica de la zona de la Garrotxa, s'utilitza també per fer aquestes creps salades. La recepta original no portava ou a la massa però, després de cercar moltes receptes m'he decantat per aquesta del bloc La cocina de Uliana amb ou i una mica de farina de blat. Si no hi afegiu el blat, és un opció genial pels intolerants al gluten. Aquestes creps salades es poden farcir del que més ens agradi, aquesta, anomenada complete, està farcida de formatge, pernil dolç i un ou...


Ingredients (8-10 galettes):

250g de farina de fajol
500ml d'aigua
2 cullerades de farina
1 ou
Una culleradeta de sal
2 cullerades d'oli

Pel farcit (per cada galette):

1 Ou
1 llesca de formatge
1 llesca de pernil dolç
Un polsim de pebre

Preparació:

Poseu en el bol de la cooking chef o batedora, la farina, el pebre i la sal. Afegiu-hi l'ou i comenceu a batre a velocitat baixa. Afegiu  amb les barnilles posades l'aigua i l'oli d'oliva fins que veieu que la massa és homogènia. Deixeu-la reposar a la nevera durant 1 hora. 


Un cop passat el temps de repòs, poseu una paella grossa al foc amb una mica d'oli i quan estigui calent, afegiu la massa suficient per tal que cobreixi el fons de la paella. Ha de quedar una fina capa de massa. Coeu-la a foc mitjà. 


Quan comenci a estar una mica daurada per la part de sota, doneu-li la volta. Un cop girada, poseu al mig de la galette el formatge i el pernil dolç. 


Quan estigui una mica cuita per la part de sota, doblegue la massa pels costats, de manera que quedi una mena de quadrat. Al mig del quadrat, poseu-hi l'ou, saleu-lo. Poseu una tapa sobre la paella i deixeu que l'ou es qualli. Poseu la galette en un plat i serviu-la acabada de fer.


dilluns, 12 d’octubre del 2015

Fideus d'arròs amb verdures


Avui us presento un plat ràpid i saludable. Els fideus d'arròs aporten a la nostra dieta hidrats de carboni, i no tenen gluten ni colesterol. Són per tant recomanables quan fem certes dietes amb baix contingut calòric. A més en aquesta recepta, acompanyats de verdures els fan ideals per un àpat light i equilibrat, a part que estan boníssims.


Ingredientes (4-5 persones):

3 farcellets de fideus d'arròs
2 pastanagues
1 carbassó blanc
2 cebes mitjanes
Oli d'oliva E.V
Sal
Salsa de soja

Preparació:

Comenceu tallant les verdures a bastonets, la pastanaga, la ceba i el carbassó.


Poseu un wok o una paella antiadherent al foc amb una mica d'oli.Poseu un bol amb aigua ben calenta i deixeu-hi a dins els fideus per tal que s'hidratin mentre coeu les verdures. Quan l'oli estigui calent, afegiu-hi la pastanaga, s'ha de fer a foc fort. Quan veieu que la pastanaga canvia una mica de color, afegiu-hi la ceba. Quan veieu que la ceba comença a quedar-se transparent, afegiu-hi el carbassó. Doneu unes quantes voltes i deixeu coure el carbassó juntament amb les verdures. Us recomano que les deixeu al dente, d'aquesta manera perden menys vitamines i a més està molt més bo. 


Un cop tota la verdura cuita, escorregueu els fideus i aboqueu-los a la paella. Doneu unes quantes voltes per tal que s'impregnin dels sabors de la verdura i s'acabin de coure. Aboqueu una mica de salsa de soja per sobre. Remeneu bé i ja ho podreu servir.

dissabte, 10 d’octubre del 2015

Arrós de muntanya #arrocitodemividaTS


Nuestro nuevo logo!Després d'uns quants mesos m'incorporo un altre cop al recull de receptes de La cocina Typical Spanish. Aquest mes els bloguers hem d'aportar receptes fetes amb arrós #arrocitodemividaTS. He triat aquesta recepta típica de les zones de muntanya, on s'aprofitava el que es tenia més a mà. Com que ja estem en pretemporada de bolets, he pensat que seria bo de cuinar l'arrós amb aquesta delícia que cada anys omple les nostres cuines de gust i olor a bosc. És ben conegut que a casa nostra la cuina de bolets és molt extensa i aquest n'és un bon exemple. Podem variar les carns, afegir-hi conill..



Ingredients (6 persones):

300g de constelló de porc
6 salsitxes
6 aletes de pollastre
400g de boltes (de pot, frescos..)
2 cebes grosses
1 tomata madura
6 tasses d'arrós
Aigua o brou (3 vegades el volum de les tasses)
Oli d'oliva E.V
Sal

Preparació:

Poseu una cassola al foc amb oli d'oliva. Quan l'oli estigui calent, afegiu-hi tota la carn i rossegeu-la.


Aparteu la carn del foc i reserveu-la. En el mateix oli, sofregiu la ceba picada ben fina. Quan la ceba estigui cuita, afegiu-hi la tomata ratllada. Deixeu que es cogui el sofregit a foc baix. Un cop ja estigui cuit el sofregit, afegiu-hi els bolets i doneu un parell de voltes.


Incorporeu-hi també la carn i l'arrós. Deixeu coure el conjunt una estona per tal que quedi ben rossejat l'arrós i perdi el midó. 


Afegiu el brou i la sal. Deixeu coure a foc mitjà fins que l'arrós estigui al punt.


Podeu veure altres propostes d'arrossos d'arreu d'Espanya aquí.

dimecres, 7 d’octubre del 2015

Muffins de xocolata Starbucks

Per la xarxa corren moltes receptes d'aquests muffins que ha fet famosos la cadena Starbucks. Es tracta d'uns muffins amb trossets de xocolata, que fan la delícia dels més xoco-addictes. Us els recomano, és una recepta molt senzilla i de molt bon resultat!!!


Ingredients:

150g de sucre
230g de farina
50g de cacau pur
15g de llevat (1 sobre Royal)
1/2 culleradeta de sal
150g de trossets de xocolata (xips)
80g de mantega a temperatura ambient
2 ous (temp. ambient)
6 cullerades de llet (temp. ambient)
2 iogurts grecs
1 culleradeta d'essència de vainilla o vainilla

Preparació:

En un bol, poseu tots els ingredients secs, la farina, el sucre, cacau, llevat, sal i vainilla, tot tamisat.


Afegiu-hi els trossets de xocolata (xips) i barregeu-ho tot molt bé. En un altre bol, poseu els ingredients humits, els ous, la llet, la mantega, els iogurts 


i també barregeu-ho bé. A la mescla humida, aneu-hi afegint a poc a poc la mescla seca de farina, xocolata... Barregeu-ho amb una llengua, només l'estona necessària perquè es barregin bé tots els ingredients. 


Deixeu reposar la mescla durant 15 minuts. Durant aquest temps poseu en funcionament el forn a 210°, calor a dalt i baix. Un cop passat el temps d'espera, repartiu la massa en papers de magdalenes. Ompliu fins a 2/3 parts dels motlles. Per tal que us pugin bé, utilitzeu motlles rígids, ja que si només utilitzeu els papers, aquests es donen i la massa en comptes de pujar, s'expandeix pels costats. Deixeu coure al forn els muffins durant uns 15-20 minuts. Amb la pinta que fan quan surten quasi no et pots esperar que es refredin!!!


Recepta del bloc Delicious Martha

divendres, 2 d’octubre del 2015

Flam de pomes al microones

Un sopar amb uns amics, portaré alguna cosa de postres...Tiro de les receptes que tinc pendents de fer i trobo aquest flam de pomes super-ràpid de fer, salvada!! Aprofitem les pomes golden, de Girona, delicioses i dolces.


Ingredients:

3 pomes golden
50g de mantega
150g de sucre
50g de farina
250ml de llet
3 ous
10g de llevat en pols
1 culleradeta de canyella
1/2 tassa de sucre per fer el caramel o caramel líquid

Preparació:

Poseu un cassó al foc amb el sucre a foc baix fins que caramel·litzi. Mentre es fa el caramel, peleu les pomes i traieu-les-hi el cor. Agafeu un motllo que pugui anar al microones i quan el sucre caramel·litzat estigui a punt banyeu amb ell el fons del motllo. Talleu les pomes a làmines


 i poseu-les sobre el sucre.


Poseu en un bol els altres ingredients, la mantega, el sucre, la farina, la llet els ous, el llevat i la canyella. Passeu-hi la batedora fins que tingueu una massa homogènia. Aboqueu la massa sobre la poma.


Introduïu el motllo dins el microones i poseu-lo a màxima potència durant 13 minuts. Un cop passats els 13 minuts, deixeu el flam dins el microones durant uns 5 minuts més, ja que així acaba la cocció. Retireu-lo del microones i deixeu-lo refredar. Quan estigui temperat, introduïu-lo a la nevera fins a l'hora de servir.


Recepta del bloc Mas dulce que salado.