divendres, 16 d’octubre del 2015

Galette Bretonne completa

La galette és una crep típica de la regió francesa de la Bretanya. A Girona hi ha uns quants restaurants on es poden menjar i són sempre una bona opció per un sopar, més si els acompanyem amb la típica sidra. Ahir vaig anar a Can Tulsà, botiga on compro els llegums secs, fruits secs i farines i vaig veure la farina de fajol. Aquesta farina tant típica de la zona de la Garrotxa, s'utilitza també per fer aquestes creps salades. La recepta original no portava ou a la massa però, després de cercar moltes receptes m'he decantat per aquesta del bloc La cocina de Uliana amb ou i una mica de farina de blat. Si no hi afegiu el blat, és un opció genial pels intolerants al gluten. Aquestes creps salades es poden farcir del que més ens agradi, aquesta, anomenada complete, està farcida de formatge, pernil dolç i un ou...


Ingredients (8-10 galettes):

250g de farina de fajol
500ml d'aigua
2 cullerades de farina
1 ou
Una culleradeta de sal
2 cullerades d'oli

Pel farcit (per cada galette):

1 Ou
1 llesca de formatge
1 llesca de pernil dolç
Un polsim de pebre

Preparació:

Poseu en el bol de la cooking chef o batedora, la farina, el pebre i la sal. Afegiu-hi l'ou i comenceu a batre a velocitat baixa. Afegiu  amb les barnilles posades l'aigua i l'oli d'oliva fins que veieu que la massa és homogènia. Deixeu-la reposar a la nevera durant 1 hora. 


Un cop passat el temps de repòs, poseu una paella grossa al foc amb una mica d'oli i quan estigui calent, afegiu la massa suficient per tal que cobreixi el fons de la paella. Ha de quedar una fina capa de massa. Coeu-la a foc mitjà. 


Quan comenci a estar una mica daurada per la part de sota, doneu-li la volta. Un cop girada, poseu al mig de la galette el formatge i el pernil dolç. 


Quan estigui una mica cuita per la part de sota, doblegue la massa pels costats, de manera que quedi una mena de quadrat. Al mig del quadrat, poseu-hi l'ou, saleu-lo. Poseu una tapa sobre la paella i deixeu que l'ou es qualli. Poseu la galette en un plat i serviu-la acabada de fer.


5 comentaris:

  1. En casa ens agraden molt, la meva sogra és de Bretanya i et diria que oli mai de la vida jejeje
    Es un sopar deliciòs i a més quan venen amics celíacs sempre cauen!
    Petons i bon cap de setmana
    Palmira

    ResponElimina
  2. La presentació t'ha quedat genial! Fa molt bona pinta!
    Marta

    ResponElimina
  3. M'encanten les galettes i la bretonne és un clàssic, t'ha quedat perfecte! un petó!

    ResponElimina
  4. Esto tiene que estar buenisimo!! una cela deliciosa!1 Bs.

    ResponElimina