divendres, 7 de setembre del 2012

Quiche de carbassó

Agafant la idea de la Sandra i el Xavi dels Fogons de la Bordeta, he fet una quiche de carbassó, aprofitant la collita de l'hort familiar. En aquesta ocasió l'he fet en format individual, que en el cas que tingueu convidats, sempre és una proposta més lluïda.


Ingredients ( 4 persones):

2 paquets de pasta de full o brisa
200g de bacon a daus
2 carbassons
200 ml de nata líquida
3 ous
1/2 culleradeta de sal
Oli

Preparació:

Primer de tot preescalfeu el forn a 180º. Agafeu 4 motllos individuals (jo faig servir les cassoletes de la crema catalana). Perque se us desmotllin bé, passeu-hi una mica de mantega i farina o bé poseu-hi un full de paper sulfuritzat (el que porta la pasta de full). Retalleu 4 rodones de pasta, uns dos centímetres més grossa que els motllos i poseu-la en els motllos. Punxeu-la amb una forquilla perque no pugi en excés. Us recomano que poseu a sobre la pasta de full un altre tros de full sulfuritzat i a sobre alguna cosa que serveixi de pes com ara uns cigrons crus. Un cop tingueu el forn calent, introduiu-hi els motllos i deixeu-ho coure uns 15 minuts.



 Mentre tant prepareu el farcit. En una paella poseu a coure amb força oli, el carbassó tallat a rodanxes. Un cop cuites, reserveu-les. En una paella poseu a coure una mica el bacon. En un bol, barregeu els ous batuts, la crema de llet i la sal.
Un cop tingueu precuita la pasta de full, treieu-la del forn. aparteu el full sulfuritzat i els cigrons i disposeu-vos a posar el farcit. Poseu al fons una mica de bacon i a sobre, distribuïu les rodanxes de carbassó menys 16 rodanxes per posar al final. Repartiu la barreja dels ous a sobre el carbassó i al final poseu 4 rodanxes per sobre. Poseu-ho un altre cop al forn uns 20-30 minuts. Serviu-los calents.



4 comentaris:

  1. M'agrada la idea de fer-les individuals. No ho havia pensat abans ;-) Segur que estaven molt bones!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt gràcies, i individuals millora la presentació.
      Sussi

      Elimina
  2. Molt apanyat per una cena ràpida amb amics!
    Palmira

    ResponElimina