Com cada mes els nostres companys dels Fogons de la Bordeta han proposat un altre ingredient per fer reptes. En aquesta ocasió són el bolets.
Què dir-vos dels bolets, a casa hi ha tradició no només de menjar-ne sinó d'anar-ne a buscar. Aquesta recepta està feta amb uns ceps que vam trobar ja fa uns quants dies. Com que de ceps en vam trobar poquets us proposo una tapa que està boníssima.
Ingredients:
250g de ceps frescos
200ml d'oli d'oliva extra verge
2 tòfones
Flors de romaní
Sal Maldon
16 ous de guatlla
Preparació:
Primer de tot netegeu molt bé els ceps. Feu-ho amb un drap una mica humit. Un cop nets, talleu-los a làmines. Poseu un cassó petit al foc amb l'oli d'oliva extra verge i les tòfones tallades a làmines. Incorporeu-hi els ceps laminats i deixeu-ho coure tot junt, mitja hora a una temperatura baixa (60-65º). Un cop cuits els ceps, enretireu-los del foc i distribuïu-los en el plat de presentació. En una paella, poseu-hi oli de la cocció dels ceps i fregiu els ous de guatlla a foc mitjà. Poseu els ous sobre els ceps i a sobre una làmina de tòfona. Amaniu els ceps amb una mica de sal Maldon i decoreu amb unes flors de romaní.
Una delicia de receta, me encantan las setas, nunca las he echo confitadas, pero tienen que estar muy buenas. Acabo de conocer tu blog, paseando por otro y me gusta, me quedo como seguidora y te invito a visitar mi blog.
ResponEliminaUn saludo
Cocinando con Montse
Hola Montse gracias ahora voya visitar tu blog!!
EliminaSussi, que ricos ceps, y con ese aceitita, uhmmmmm
ResponEliminaBesitos
Gracias Carolina, besos!!
ResponEliminaMummmmmmmm que rico!!!
ResponEliminaNo me deja seguir tu blog mañana lo volveré a intentar.
Gracias Trini!
Eliminaque original y tiene que estar buenisimo, bicos
ResponEliminaEstà buenisimo!! gracias
EliminaBonísim!! M'encanten els ceps!
ResponEliminapetons
gracies una abraçada!!
EliminaMenudo lujo de tapa, tiene que estar buenísima esa combinación. Muy buena idea!!
ResponEliminaQué pena, que en Asturias casi no tengamos setas, con lo ricas que están.
Besinos
Aqui hay mucha tradición y casi más buscadores de setas que setas!! pero estan muy buenas
EliminaNo coneixia el teu blog, l'he descobert pel comentari que has deixat al meu :)
ResponEliminaEm sembla una proposta excel·lent, amb productes de categoria, ideal per un aperitiu dels que has de quedar bé!
Hola Gemma gràcies per passar-t per aqui, em fa molta il·lusió. Vaig començar a mirar blogs de cuina després de conèixer el teu, ja fa un piló d'anys!!
EliminaMolt rebé Sussi...un aperitiu molt suggerent!!!!
ResponEliminaJordi
Gràcies Jordi, una abraçada!!
EliminaUna tapa ben bona, s'han d'aprofitar tots els ceps, encara que siguin poquets!
ResponEliminaPetonets,
Palmira
Com que en trobem poquets encara sembla que estan més bons! petons PaLMIRA!
Eliminabonissim,ens agrada molt el teu bloc ens quedem per aquí i et convidem a visitar el nostre http://elmagoylabruja.blogspot.com
ResponEliminauna abraçada
Moltes gràcies, ara visitaré el vostre blog. Fins aviat!
EliminaHola veïna, jeje...Quina gràcia que em va fer quan m´ho vas dir, doncs no m'havia adonat que vivies tan aprop.
ResponEliminaQuin plat tant exquisit!!! A casa meva el que va a buscar els bolets és el meu pare. Moltes vegades, com en aques cas, menys és més!!
Un petó, guapa!
Hola Mabel gràcies, una abraçada!!
EliminaOooostres, aquest aperitiu és de luxe! Tot el que porta m'encanta!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Hola Sandra, moltes gràcies i felicitats a vosaltres pel blog!!
EliminaEls ceps m'agraden molt, i si a sobre li poses tòfona... ummm
ResponEliminaSi a casa els hem descobert aquest any cuinats així i estan molt bons!
Elimina