Ingredients:
1 kg de codony800g de sucre
Una mica d'oli de girasol
Preparació:
Renteu ben nets els codonys i poseu-los a bullir sencers dins una olla durant aproximadament una hora.Passat aquest temps, ja veureu que els codonys estan ben tous. Traieu les llavors i passeu-los sencers pel passapurés. No traieu ni la pela ni la part interna, ja que és on hi ha la pectina, encarregada de donar la consistència al codony. Un cop triturat, passeu-lo a una cassola i afegiu-hi el sucre. Aneu remenant tot sovint i veureu que us va quedant com una melmelada.
Deixeu-ho coure a foc lent i aneu-lo remenant durant una hora o fins que veieu que s'ha enfosquit i que al remenar es desprèn de les parets. Prepareu uns motllos on posar-los, unteu-los amb una mica d'oli de girasol per facilitar que un cop fred es pugui desmotllar bé.
Si en feu molta quantitat, el podeu guardar a la nevera o també congelar-lo.
Pues muy bueno ese membrillo.... si señor...
ResponEliminaque bo
ResponEliminaque rico y contundente de ha quedado...besitos
ResponEliminaTe ha salido perfecto!!!!buenisimo...
ResponEliminaBesets
Com m'agrada el codonyat, amb una mica de formatge és perfecte, sobretot si és fet a casa!
ResponEliminaMira! nosaltres en vam fer ahir al taller de cuina...però no havia sentit mai ningú que hi posés oli!!! ho hauré de provar...Jo bullo les llavors i allà surt pectina a manta!
ResponEliminaEs un dulce bien rico. Yo cuando hago dulce de membrillo pongo la misma proporción de fruta que de membrillo pero lo hago a partir de la fruta cruda. Quiero probar a hacerlo con el membrillo ya cocido a ver que tal.
ResponEliminaTiene una testura buenísima, y con un poco de quesito blanco unnnnnn que rico.
ResponEliminasaludos. :-))
Crec que és una de les coses millors que es podem menjar i fetes a casa amb codonys de un arbre conegut encara millor!
ResponEliminaPetonets i bon cap de setmana,
Palmira
t' ha quedat preciòs! amb una pinta deliciosa!!!!!! no he preparat mai aquesta recepte, potser m' animarè gràcies a tu!!
ResponEliminaAún no me he animado a hacerlo casero y mira que me encanta con quesito
ResponEliminaBesitos
Doncs al final t'ha quedat amb una pinta estupenda. Jo també n'he fet aquest any per donar i vendre i m'has donat una bona idea per a dongelar-lo. No l'he congelat mai...
ResponEliminaq rico con queso ... es un vicio. besos
ResponEliminaM'agrada fer el codonyat a casa perquè li poses el sucre al gust, no queda tan dolç com el comprat, oi?
ResponElimina