La piadina, és una pa planer típic de les províncies de l'Emilia-Romanya. És molt fàcil de fer i a casa ha tingut un èxit aclaparador. Aprofitant la recepta, hem provat també l'escamorza, un formatge italià fumat que fon molt bé i que està boníssim. L'heu de fer i farciu-la amb el que més us agradi!!
Si voleu veure les receptes de les meves companyes del desafio, no dubteu a anar aquí.
Ingredients (5 piadinas):
400g de farina de força70g de llar (jo he fet servir de porc ibèric)
200g d'aigua
7g de bicarbonat
10g de sal
Preparació:
Si teniu amasadora, feu-hi la massa. Jo la faig a la cooking chef. Sinó seguiu els mateixos passos i amasseu a mà.En un bol poseu la farina i la llar a temperatura ambient. Feu-li fer unes voltes amb el ganxo d'amassar fins que quedi una mica adherida la farina a la llar. Afegiu-hi la sal i el bicarbonat, feu unes quantes voltes més i afegiu-hi a poc a poc l'aigua. Aneu tirant l'aigua a mesura que l'absorbeixi. Deixeu-ho fins que es formi una bola. Deixeu-la reposar una mitja hora a temperatura ambient.
Un cop reposada la massa, talleu-la en 4 trossos iguals. Repartiu una mica de farina sobre la taula de treball i estireu amb un corró les peces, han de quedar amb forma arrodonida. Si voleu que us quedin més bé, les podeu retallar seguint la mida d'un plat.
Escalfeu una paella al foc i sense cap mena de greix, daureu-les per les dues cares. Poseu-les en el plat de servir i poseu-hi a dins les llesques de pernil salat i a sobre la rúcula. Talleu a llesques l'scamorza i passeu-la volta i volta per la paella.
Poseu-la sobre la rúcula i ja podreu servir el plat.
La recepta de la massa de les piadinas l'he tret del blog Gastronomia y cia.
La verdad es que estan buenas con cualquier relleno, el tuyo buenísimo , saludos, :-))))
ResponEliminaT'han quedat molt bé, a veure si m'animo i m'hi poso, fa temps que em crida l'atenció aquesta recepta. Una abraçada!
ResponEliminaTambien me ha tocado hacer piadinas, estan buenisimas! y con este relleno las bordas, bicos
ResponEliminaT'han quedat bonissimes!!
ResponEliminaTe han quedado muy bien...
ResponEliminaQue buena pinta... estaban muy ricas!!! Besos
ResponEliminaUhmmm que pintazaaaaa!! tengo la boca hecha un charco!
ResponEliminaQue delicia de piadinas!!!
ResponEliminaUmmm que ricas se ven. Yo tampoco tenía ni idea de lo que eran las piadinas jeje. bss
ResponEliminaJolies, cada piadina que veo mas hambre tengo... esta tuya me ha encantado... jo que hambre... Besos
ResponEliminaNo les coneixia, les piadinas. Gràcies per donar-les a conèixer. Amb aquesta pinta que fan segur que són boníssimes!!! Petons
ResponEliminaRiquisimas, y a estas horas, que hambre me da. Te han quedado divinas.
ResponEliminaQue bones mmmmm ñam ñam petonets
ResponEliminaMe encantan, unas piadinas buenísimas!!
ResponEliminaque maravilla de explicación,te ha quedado una delicia...besitos
ResponEliminaHola Sussi, m'han agradat molt les teues piadines!!!! repte superat!!!! XXX
ResponEliminaMuy buenas.
ResponEliminaque bones
ResponEliminauna foto preciosisima !!!! y qué pinta !! besos
ResponEliminaSussi, no cal que ens la venguis... si m'ho crec!! Té una pinta, qué fa goig!! jeje
ResponEliminaHe de provar aquest formatge fumat!!! Segur que li donava un gust boníssim!!!
Enhorabona pel teu primer "Desafío"!!
Un petonàs.
Me encantan Sussi, así finitas,. y el relleno genial
ResponEliminaDesde luego que desafío más que superado
Besitos
Que bien te ha salido tu primer desafío, esa piadina a simple vista se ve apetitosa y deliciosa, una perfecta combinación. Desafío superado Sussi, un beso.
ResponEliminaMuy ricas! jamon y rúcula... mmm me encantan!
ResponEliminabss
http://cocinamientrasloinventas.blogspot.com.es/
Pues te ha quedado perfecta, bienvenida a tu primer desafio, seguro que te divertiras cada vez mas. Besicos
ResponEliminaHan quedado muy ricas y lo bueno que tienen es que se pueden rellenar con cualquier cosa que nos guste.
ResponEliminaYo tampoco las conocía antes de vivir en Italia y aquí se encuentran con mucha facilidad pero todavía no las hemos probado.
Besos,
Palmira
Vengo por aquí y me quedo en tu cocina!! Qué delicia estas piadinas!!
ResponEliminaBesos...
me gustan así de finitas,te han quedado estupendas....
ResponEliminaBesets
Buenísima y con el scarmoza que me encanta, una idea genial
ResponEliminaEse queso no lo habia oído nunca, voy a tener que probar, tu piadina me ha encantado! Petonets.
ResponEliminaA tu tampoc et coneixia...Felicitats per la teva Piadina, té molt bona pinta. El formatge fos em mata... de boooo!!!!!!
ResponEliminaGenials, tenen una pinta increible!!!
ResponEliminaPetons!!
Pues me encantan, chica!!!! Tienen una pintaza que ahora mismo me comería una....
ResponEliminaBesotes