Ingredients:
2 làmines de pasta de full
1 ou
Sucre glas
600ml de nata
150g de xocolata 70% cacau
Sucre
Preparació:
El dia abans o unes hores abans, poseu 300ml. de nata a bullir. quan aquesta bulli, afegiu-hi fora del foc la xocolata. Remeneu be fins que estigui la xocolata ben dissolta a la nata. Quan estigui freda poseu-la a la nevera.Preescalfeu el forn a 200º. Poseu una làmina de pasta de full sobre una superfície planera. Mulleu la superfície amb una mica d'aigua. Poseu a sobre l'altra làmina de pasta de full. Amb el corró estireu una mica la massa fins que us quedi amb la mida que voleu. Jo l'he fet del diàmetre del fons de la plata del forn. Per tallar la forma, he utilitzat una tapa de cassola i per fer el forat del mig, un platet de tassa de cafè.
Un cop tallat, pinteu-la amb l'ou batut. Introduïu-la al forn i deixeu-lo uns 15-20 minuts depenent del forn.
Mentre prepareu el farcit, agafeu la trufa que havíeu refredat i bateu-la amb unes barilles fins que monti la trufa. Si us agrada dolça, hi podeu afegir una mica de sucre. Un cop muntada la trufa, podeu muntar la nata. Jo aprofito la meva cooking chef, que deixa una nata com de pastisseria, sempre muntant a màxima potència i vigilant que no passi a mantega. A mig muntar, afegiu-hi el sucre a gust.
Un cop estigui refredat el tortell, partiu-lo per la meitat, ja que haurà pujat força. Amb una mànega pastissera farciu el tortell, primer amb la nata i després amb la trufa o al revés. Si voleu per acabar, podeu posar per sobre una mica de sucre glas.
Això si que es un bon tortell, i no costa gaire que es lo que ens interesa, molt ben explicat a m`s m'agrada !!!
ResponEliminapetons.
Gràcies Mamilu, realment fàcil i "resulton" petons!
EliminaGràcies Mamilu, realment fàcil!! petonets!
ResponEliminaHa quedat de pastisseria, Sussi! Vull dir que... a veure, entent-me... que es podria vendre com d'un professional, i de dos colors, encara és millor!! Petons i bona setmana santa!
ResponEliminaMolts gràcies Marina! bona setmana santa!
Eliminammmm ¡¡¡ impressionant !!! ara per Pasqua no però m'ho guardo per a qualsevol altra diumenge :)
ResponEliminaMoltes gràcies ...
Si, és un postre que fa diumenge! petons!
Eliminaimpresionante ! tiene que estar buenisima, aqui es costumbre regalarsela a los ahijados el domingo de pascua, bicos
ResponEliminaEn Catalunya el dia de Pasqua regalamos la Mona, estos dias no paramos con los dulces!!
EliminaT'ha quedat de pastisseria, de les bones !!!. Prenc nota de la trufa, provaré de fer-la a veure com surt, no sembla ser difícil....
ResponEliminaPetons, Pilar
La trufa queda boníssima i ja veus cap complicació!petons!
EliminaHuy...no me pensaba que hacer un tortell... era relativamente sencillo!!! Te ha quedado de pastelería!
ResponEliminaFeliz semana santa!!!!!
Amb el que estas acostumada a fer tu Abril, això és bufar i fer ampolles!! bones vacances!
Elimina