dijous, 7 de març del 2013

Cupcakes de xarop d'auró

Estan de moda i m'encanten. Són visualment molt macos i a més de gustos ben diversos. Aquests són els meus segons cupcakes i he fet una recepta del genial blog Amuses bouche, us el recomano!!
La veritat és que m'he complicat una mica la vida per ser els segons que faig però quan se'm posa una cosa al cap, fins que no la faig, no paro.. Això és el que em va passar quan vaig veure aquesta recepta.
 Ja veureu que és una mica laboriosa però al final val la pena. La base de la madalena, pel meu gust un pel massa especiat però el frosting queda bonísim. Quan tingueu una estoneta, poseu-vos-hi!


Ingredients (10 cupcakes):

Cupcakes:

70g de nous
200g de farina
75g de sucre de canya
1 culleradeta de canyella
1 culleradeta de llevat (Royal)
1/2 culleradeta de sal
90g de mantega
1 ou
120ml de llet
70g de xarop d'auró

Crema de xarop d'auró:                                                           

80g de xarop d'auró
50g de sucre de canya                                                       
60ml de nata líquida
40g de mantega

Crema de mantega de merenga italià:


2 clares d'ou
80g de sucre
120g de mantega a temperatura ambient
30ml d'aigua
1 culleradeta d'extracte de vainilla
75g de crema de xarop d'auró

Preparació:

Primer de tot prepareu la crema de xarop d'auró, ja que la necessitareu per fer la crema de sobre el cupcake. Poseu en un cassó el xarop, el sucre de canya i la nata. Poseu-ho a foc baix durant uns 10 minuts i aneu-ho remenant. Fora del foc, afegiu la mantega a daus, quan hàgiu homogeneitzat la mescla torneu-ho a posar al foc i deixeu que bulli durant uns 5 minuts. No deixeu de remenar. Quan estigui una mica espès, enretireu-lo del foc i deixeu-ho refredar.


Per preparar el cupcake, torreu les nous al forn o al microones. Un cop fredes, piqueu-les amb la picadora. Barregeu les nous, la farina, el sucre de canya, la canyella, el llevat i la sal. Afegiu-hi la mantega fosa i el xarop. Barregeu-ho bé. Afegiu els ous i la llet i barregeu fins que quedi una mescla homogènia.
Prepareu les càpsules dels cupcakes i ompliu-los fins a la meitat amb la massa anterior.


Coeu-los al forn a 180º durant uns 20 minuts.

Mentre es couen els cupcakes, prepareu la crema o frosting.


En un cassó, poseu el sucre l'aigua i feu-lo bullir fins a 118º. Mentre, bateu les clares a punt de neu. Quan tingueu a punt l'almibar afegiu-lo a les clares a punt de neu ( jo he aprofitat la meva cooking chef). Mentre aneu afegint l'almibar (calent), no deixeu de remenar les clares. Obtindreu una merenga italiana. Un cop incorporat tot l'almibar, afegiu-hi la mantega a daus. Quan la mantega estigui ben incorporada, afegiu-hi la vainilla, la crema de xarop d'auró amb moviments envolvents.


Poseu la crema obtinguda en una mànega pastissera i decoreu els cupcakes. En aquesta ocasió per decorar-les he fet unes flors de pasta fondant.


6 comentaris:

  1. Els dolços preparats amb aquest xarop m'agraden molt a més tenen una textura molt bona.
    Però quina feina aquests cupcakes.
    T'han quedat molt macos!
    Petons,
    palmira

    ResponElimina
    Respostes
    1. gràcies Palmira, una mica de feina, però val la pena!

      Elimina
  2. Felicitats, m'encanta tenen una pinta estupenda.....
    Una abraçada

    ResponElimina
  3. Amb aquest frosting tan original han de quedar uns cupcakes boníssims!
    I a mi la massa de magdalena especiada m'encanta!

    ResponElimina