Ingredients:
Per la massa mare (12 hores abans):
125g de farina de força100ml de llet
50g de llevat fresc
Per la massa de brunyols:
500-600g de farina de forçaMassa mare anterior
75g de mantega temperatura ambient
60g sucre
Pell d'una llimona petita ratllada
5 ous
5g de sal
75ml de llet
1 raig d'anís
1 cullerada de matafaluga
5g de llevat en pols (Royal)
Oli d'oliva
Pell de llimona per fregit els brunyols
Sucre i sucre glas per empolsir els brunyols
Preparació:
Primer de tot el dia abans prepararem la massa mare. En un bol posem la farina de força, la llet i el llevat. Ho remenem fins aconseguir una massa homogènia, tapem el bol amb un drap de cuina i el deixem tota la nit que pugi.El segon dia en un bol més gran, posarem la resta d'ingredients per fer els brunyols, la farina(500g), la massa mare, la mantega, el sucre, la ratlladura de llimona, els ous, la sal, l'anís, el llevat en pols i la matafaluga.
S'ha d'amassar uns 15 minuts, jo ho he fet amb el ganxo d'amassar de la Cooking chef. Amasseu una mica i si veieu que la massa és massa líquida, afegiu-hi una mica més de farina. Jo aprofito la temperatura de la cooking. L'he deixat en el bol, he posat la temperatura del robot a 30º, he tret el ganxo d'amassar i he posat 15 min a la velocitat 3 de remoure.
Deixeu pujar la massa una mitja hora.
Poseu oli d'oliva en una cassola de fondo baix. Poseu-hi unes tires de pell de llimona. Quan estigui calent l'oli, aneu tallant trossets de massa amb unes tisores i feu boletes. Poseu-les a fregir dins l'oli.
Quan les aneu traient de l'oli, poseu-les en un recipient, i empolsiu-los amb sucre normal o amb sucre llustre. Jo n'he fet la meitat de cadascun.
Son imprevisibles estas pequeñas delicias. Cada año es un no saber qué ocurrirá, si saldrán bien, mejor o peor... o no saldrán. Forma parte de su encanto.
ResponEliminaSaludos desde Waterbridge
-Andy-
T'han quedat sensacionals!
ResponEliminaJo sempre faig els de vent amb pasta choux, a veure si algun cop ma'traveixo amb aquests...
Te han quedado de lujo estos buñuelos de viento, además así pequeñitos te comes más de uno sin cargo de conciencia...jeejje
ResponEliminaT'han quedat fantàstics, Sussi! Tan rodonets...! Segur que no en queden, oi? Els brunyols són de "doma'n doma'n" i sense saber perquè volen en un moment! M'alegro que t'agradés la recepta, i que t'hagis animat a fer-la encara més!! Petonets
ResponEliminahola !!!carai que toca fer brunyols....y aquesta recepte amb sembla genial...tan doradets i esponyosos...amb quedo per aquí que aprendre de segur mes coses...petons.
ResponEliminajooooo, que ricos!!
ResponElimina