dimecres, 20 de març del 2013

Bacallà a la muselina d'all

DESAFÍO EN LA COCINAJa ha passat un mes i en aquesta ocasió toca delsafio salat, i ha estat la Rocio del blog "Chismes y cacharros" qui ha proposat el bacallà. Ideal per l'època de l'any en que estem. Encara recordo de petita que cada  divendres tocava a casa o bacallà o qualsevol altre peix. A mi particularment el bacallà m'encanta de qualsevol manera.  Aquesta recepta és una mica festiva, vaja "resultona", sobretot si l'acompanyeu d'unes patates fetes al forn!
No deixeu de passar-vos pel blog Desafio en la cocina per veure totes les altres propostes de les meves companyes. 


Ingredients (4 persones):

4 lloms de bacallà dessalat
4 patates grosses
1 ceba grossa
all-i-oli
1 clara d'ou
Oli
Sal
Salsa romesco

Preparació:

Mentre prepareu els ingredients, enceneu el forn i que estigui calent a 180º. Peleu les patates i les cebes i talleu-les amb una mandolina per tal que tinguin el mateix gruix. Talleu-les finetes així no trigaran gaire en coure's. Poseu un raig d'oli en una safata de forn i poseu a sobre les patates i les cebes. Saleu-les i poseu per sobre un altre raig d'oli. Situeu a sobre el bacallà. Per sobre poseu un raig d'oli. Poseu-lo dins del forn i deixeu-ho coure uns 20-30 minuts. Si veieu que el bacallà es cou abans que les patates, aparteu-lo del foc i deixeu coure les patates soles.
Prepareu la muselina d'all. Munteu la clara d'ou a punt de neu i afegiu-la a poc a poc a l'all-i-oli. Poseu la muselina d'all sobre el bacallà ja cuit i quan sigui hora de servir-lo, poseu-lo al forn a gratinar. Deixeu que quedi d'un color ros i ja podreu emplatar.
Al fons del plat, poseu un llit de patata i a sobre el bacallà amb la muselina. Podeu acompanyar amb una mica de salsa de romesco.


A l'abril desafio dolç!!! a veure que ens proposen la M. Carmen, Nina y Mila , del blog "La cocina de Camilni".

32 comentaris:

  1. És una de les maneres que més m'agrada per menjar bacallà. T'ha quedat molt bonic, Sussi.

    ResponElimina
  2. un plato fantastico! se ve delicioso, bicos

    ResponElimina
  3. Una receta sencilla pero muy rica, me encanta. Muchas gracias por tu propuesta.

    ResponElimina
  4. Una propuesta muy rica con esa muselina..hummmm..Bs

    ResponElimina
  5. Si que es resultona, me encanta!! Besos

    ResponElimina
  6. Qué buena receta guapa, te quedó impresionante!
    Un besito

    ResponElimina
  7. me encanta la muselina por encima, la suavidad que le da al pescado..besos

    ResponElimina
  8. Crec que no he menjat mai el bacallà així que ho haurem de provar!

    ResponElimina
  9. Magnífica tu receta! me gusta muchisimo !

    ResponElimina
  10. mmmmm que buena pinta!!! te ha quedado de lujo! Un beso :)

    ResponElimina
  11. Nunca lo he probado asi, ni lo habia oido... pero me gustado mucho se ve muy jugoso y

    ResponElimina
  12. Una propuesta deliciosa para estos días de Cuaresma o para cualquiera que se ve muy rico, un beso.

    ResponElimina
  13. Susi, que cosa más rica con ese ali oli, y aún mejor con esa camita de papas
    Besitos

    ResponElimina
  14. Molt bo Susi i es que la muselina d'all es espectacular.
    I que dir de l'acompanyament de la salsa romesco...

    ResponElimina
  15. Jeje quasi hem coincidit!! El bacallà queda fantàstic amb la muselina d'all! i molt típic de la nostra terra.
    M'agradat molt que l'acompanyis amb la salsa romesco... genial recepta!!
    Un petó.

    ResponElimina
  16. Ummm que rico, es una de las mejores formas de comer bacalao ;)

    ResponElimina
  17. A mi també m'encanta el bacallà gratinat i m'ha agradat molt el punt del romesco. Tonets

    ResponElimina
  18. Este bacalao con esa mouselina de ajo tiene que estar muy sabroso.

    ResponElimina
  19. Que rica la receta, tiene que estar de vicio, besitos

    ResponElimina
  20. Jo no sóc gens de bacaññà, però reconec que amb la musselina me'l menjaria i tot ;)

    ResponElimina
  21. jo la he fet amb rap, m'encanta

    petons compi

    ResponElimina
  22. No me cansaría de comer este plato de bacalao.
    Te ha quedado fantástico.
    Enhorabuena

    ResponElimina
  23. Madre mia pero resultona de verdad, te ha quedado un bacalao de cine. Besicos

    ResponElimina
  24. Un plato fantástico. Y esas patatitas como acompañamiento le van genial. Besos

    ResponElimina
  25. M'agrada molt aquesta recepta, es un dels nostres plats preferits, incloses les patates y la ceba. Mol bona recepta.
    Petons, Pilar

    ResponElimina
  26. Mmmm, ese gratinado tiene que estar de muerte. Y con la salsita y las patatas, te ha quedado un plato estupendo
    Besos

    ResponElimina
  27. te ha quedado genial!! me encanta, bikiños

    ResponElimina
  28. Que buena pinta tiene el bacalao gratinado, que doradito tan bueno!

    ResponElimina
  29. Gracias al desafío he conocido qué es y como se prepara la muselina. Con el bacalao tiene una pinta impresionante, pero me imagino que la puedo utilizar para otros platos... Es que se me está ocurriendo un invento, jaja que a ver que sale!! Tiene una pinta riquísima tu plato y un colorcito que quita el sentido. La pena es que no podamos apreciar el aroma de todos los platos a traves de la pantalla. Besos

    ResponElimina
  30. Se ve delicioso, muy buena pinta, me ha gustado mucho.
    Un beso.

    ResponElimina