dilluns, 2 de setembre del 2013

Flors de carabassons minis farcides de pernil dolç i Torta el Casar

DSC_0051Avui he agafat de l'hort de casa uns carabassons minis, encara amb la flor enganxada. És el primer cop que els provem i no és fàcil trobar-ne al mercat. A Itàlia són típics i són boníssims, tendres i gustosos. Com que a casa fa temps que a la nevera tinc una Torta del Casar, he aprofitat per fer-ne el farcit amb un bon pernil dolç. Per afegir-hi un contrast dolç he fet una reducció de cervesa tradicional. El conjunt, ens ha encantat!!
Aprofito aquesta recepta per participar en el concurs per a blogaires de la revista Cuina. a veure si hi ha sort i ens veiem a Manlleu!!


DSC_0062



Ingredients (4 persones):


DSC_005612 carabassons minis
350g de pernil dolç de qualitat en llesques gruixudes
200ml de nata líquida
6 cullerades soperes de Torta del Casar
1 cullerada de maizena
Aigua freda
Farina de tempura
1 cervesa tradicional (Ausesken)
2 cullerades soperes de sucre
Oli i sal


Preparació:

DSC_0060Renteu bé els carabassons i prepareu el farcit. Talleu les llesques de pernil dolç a quadradets. Poseu en un cassó la cervesa i el sucre i deixeu-lo reduir fins que tingui la consistència de caramel. Escalfeu un raig d'oli en una paella i daureu els quadrats de pernil dolç. Quan estigui daurat, afegiu-hi el formatge i deixeu que es fongui una mica a foc baix. Quan estigui una mica desfet, afegiu-hi la nata líquida amb la maizena dissolta. Deixeu que agafi consistència la crema i reserveu. Quan s'hagi refredat una mica i s'hagi espessit, aneu per farcir les flors. Amb molt de compte, obriu les flors de carabassó i poseu-hi a dins la farsa.


DSC_0073

 Prepareu l'arrebossat de farina de tempura. En un plat o bol, poseu l'aigua freda, la sal i aneu afegint farina de tempura fins que tingui consistència una mica espessa. Passeu els carabassons farcits per la pasta i fregiu-los en oli calent. Enretireu-los un cop cuits i escorreu-los sobre paper de cuina. Emplateu de seguida, decorant amb un fil de cervesa reduïda.



DSC_0068

8 comentaris:

  1. Aquestes flors de carabassó amb aquest farcit han d'estar espectacularment bones i gustoses!!

    ResponElimina
  2. No m'agrada entrar a veure receptes amb flors de carbassó pq em fa rabia no poder-ne tenir, aixx qui pogués tenir un hort (al mercat no n'he vist mai), però és clar, he vist que has usat la torta casar i encara m'han vingut més ganes d'aquesta recepta.

    Una delícia!!!

    Petonets

    ResponElimina
  3. Quina bona idea la salseta de cervesa per acompanyar aquestes flors de carbassó. A italia en tenien per tot arreu però encara no n'he vist per aquí i tinc moltes (massa?) recpetes pendents amb elles!!!
    Petonets,
    palmira

    ResponElimina
  4. Hola! Acabo de tornar de les vacances i passo a saludar, tinc molta feina atrassada amb els blogs :)
    Una recepta sensacional! Molta sort al concurs, i segur que ens veiem a Manlleu ;)

    ResponElimina
  5. Ostres, quina bona pinta aquestes flors! Jo només les he tastat amb mozzarela i ricotta però la teva opció de torta del casar és fabulosa!!!! Una recepta amb pernil cuit molt original, no m'estranya que siguis una de les finalistes! Ens veiem a Manlleu ;-)

    ResponElimina
  6. és una recepta que mereixia el premi. felicitats!

    ResponElimina
  7. Moltes felicitats, Sussi!! ets una cuinera mereixedora de premi, i tant! Aquests flors semblen delicioses, i queda demostrat que pots fer coses realment boniques!! Petons i a celebrar-ho!

    ResponElimina
  8. Felicitats pe'l premi! ben merescut! La veritat que tenen una pinta boníssimes, es tindrà que porbar. M'ha agradat molt el teu blog!

    ResponElimina