Aquest és un plat típic italià, de la zona de Milà. Ossobuco en italià vol dir os buit. És una carn que necessita una cocció llarga i tot i que a l'estiu cuinar plats de llarga cocció a la cuina no és molt agradable, si teniu un dinar amb força colla i voleu preparar-lo el dia abans, aquesta és una opció excel3lent, com sempre els guisats, guanyen d'un dia per l'altre. Això si.. no us oblideu de comprar un bon pa per acompanyar.
Ingredients (4-6 persones):
4 talls d'ossobuco1 ceba grossa
4 tomates madures
2 pastanagues
1 fulla de llorer
7 grans de pebre
Oli d'oliva EV i sal
1 got de vi blanc
1 got i mig de caldo o aigua
Farina
Preparació:
Primer de tot agafeu una bona cassola i poseu-la al foc amb oli d'oliva. Mentre s'escalfa, passeu els ossobuco per una mica de farina per tal de segellar la carn i evitar que perdi els sucs interior.Quan l'oli estigui calent (foc 6-7), poseu la carn i deixeu que es dori pels dos costats.
Un cop cuita, guardeu-la en una plata. En el mateix oli, daureu durant 10 minuts la pastanaga i la ceba, tot tallat a dauets. Poseu-hi també els grans de pebre i la fulla de llorer.
Passats els 10 minuts, afegiu-hi la tomata. El millor és escadar-la amb aigua bullent per treure-li la pela.
Talleu-la a daus i afegiu-la a la cassola amb la resta de verdures. Deixeu-ho coure 10 minuts més.
Passat aquest temps, afegiu la carn a la cassola i poseu-hi sal, el vi blanc i el caldo.
Deixeu-ho uns minuts destapat fins que s'hagi evaporat l'alcohol.
Llavors ja podreu tapar la cassola i deixar-ho coure a foc mig d'una hora i mitja a dues hores. Veureu que està cuit perquè la carn es desenganxa de l'os. Podeu passar la salsa per un passapurés
o bé tal qual, com més us agrado. Serviu-ho acompanyat d'arròs o pasta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada