dimecres, 15 d’agost de 2018

Falàfel

Els falàfels són croquetes fetes amb cigrons. Són típiques del països del Pròxim Orient. Es poden menjar acompanyades de salsa de iogurt  i també com a farcit de pa de pita. Són molt saludables i ideals per vegetarians o vegans (si canvieu la salsa d'acompanyament)


Ingredients:

300g de cigrons crus
1 ceba petita
2 grans d'all
Un grapat de julivert
2 branques de coriandre
1 cullerada de comí mòlt
1/2 cullerada de coriandre en pols
Sal i un raig d'oli
Oli d'oliva per fregir

Preparació:

Poseu en remull els cigrons la nit abans o unes 12 hores abans de preparar els falàfels. Un cop remullats, escorreu-los i poseu-los en el bol de la trituradora o thermomix. Afegiu-hi la resta d'ingredients.





Tritureu tots els ingredients fins aconseguir una pasta.




Poseu una paella al foc amb oli d'oliva i poseu-lo a escalfar a temperatura mitja-alta. Quan l'oli estigui calent, feu boles de la mida d'una nou i aneu-les fregint. Veureu que externament queden daurats i cruixents com si estiguessin arrebossats. 





Aneu-los posant sobre paper absorbent  i serviu-los calents, acompanyats de salsa de iogurt.





Cap comentari:

Publica un comentari