divendres, 17 d’agost de 2018

Hamburgueses amb gorgonzola

Una bona hamburguesa no deixa de ser un plat equilibrat i una bona proposta per sopar. Evidentment a casa als meus fills sempre els hi agraden aquests àpats. En aquesta ocasió hem utilitzat una bona carn de vedella barrejada amb una bona cansalada i hem aprofitat per fer aquest pa d'hamburguesa que és una delícia, amb una mica de gorgonzola ja... què us haig de dir!!


Ingredients (4 persones):

400g de carn de vedella picada
200g de cansalada picada
Unes fulles d'enciam
4 talls de formatge gorgonzola
1 tomata
Ceba creixent
4 panets d'hamburguesa (recepta)
Sal i pebre
Oli d'oliva verge

Preparació:

Demaneu al vostre carnisser que us piqui la carn de vedella i la cansalada. Poseu la carn picada en un bol i salpebreu-la. Remeneu-la. Formeu amb les mans 4 boles i aixafeu-les, formant 4 hamburgueses. Poseu una planxa al foc i poseu-hi una mica d'oli d'oliva. Quan l'oli estigui calent, poseu-hi les hamburgueses. 


Deixeu-les coure. Quan estiguin fetes les hamburgueses ( no les coeu en excés), poseu a sobre els talls de formatge.




Per aconseguir que es fongui el formatge, poseu a sobre les hamburgueses una tapa o algun bol,


es formarà vapor i fondrà el formatge.


Un cop fos, reserveu les hamburgueses.

Talleu els panets i poseu-los a la planxa aprofitant l'oli de coure les hamburgueses i deixeu que agafin una mica de color els panets. 


Quan tingueu calents els panets i cuites les hamburgueses aneu per muntar-les. 
Poseu sobre els plats la part inferior dels panets, a sobre poseu una fulla d'enciam i a sobre les hamburgueses. Sobre les hamburgueses poseu una llesca de tomata 


i a sobre ceba cruixent. 
Podeu acompanyar-les de les salses que més us agradin. 





Cap comentari:

Publica un comentari