Quan fa uns anys vam anar de vacances a Sicília, em vaig enamorar dels cannoli. Bé, no només dels cannoli, ja que tota la cuina italiana m'encanta. Sicília és l’illa dels festucs i en aquesta recepta es solen posar per decorar. Tot i que semblen unes postres molt dolces, no ho són, ja que la ricotta amb sucre, aporta evidentment dolçor a les postres, però és molt equilibrat i no empelega gens. Hi podeu afegir unes perletes de xocolata o fruita confitada, trieu!!
Ingredients:
250g de farina
30g de sucre
60ml de vi de Marsala (si no en teniu un Porto..)
1/2 culleradeta de canyella
1 culleradeta de cacau
1 ou
Un polsim de sal
1 cullerada de vinagre
60g de llar o mantega
Pel farcit:
500g de ricotta (o mató)
125g de sucre llustre
Preparació:
Poseu en el bol de l'amassadora els ingredients secs, farina, sucre, canyella, xocolata, sal.
Remeneu i afegiu-hi els ingredients humits, l'ou, el llar, el marsala.
Amasseu bé fins que aconseguiu una textura brillant i uniforme. Embolcalleu-la amb film i deixeu-ho mitja hora a la nevera.
Mentrestant podeu preparar el farcit, barregeu la ricotta amb el sucre llustre i ja ho tindreu a punt.
Poseu-la en una mànega pastissera fins a l'hora de farcir els cannoli.
Talleu trossets de massa i formeu unes boles. Aixafeu-la amb un corró i talleu-la amb un tallador.
Poseu oli de gira-sol en un cassó i escalfeu-lo fins a 180º. Agafeu els motlles cilíndrics i embolcalleu-los formant la forma de barqueta típica dels cannoli.
Fregiu-los en l'oli fins que quedin daurats.
Un cop cuits veureu que rellisquen de forma ràpida dels motlles. Deixeu-los refredar i farciu-los amb la crema de ricotta. Podeu decorar amb festucs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada