dijous, 8 de juliol del 2021

Maccheroni amb albergínia al forn

Aprofitem avui una recepta de l'Antonella Speranza del blog La pasta per als Catalans. Sempre es tracten de receptes autèntiques italianes i que en aquesta ocasió l’he triada per utilitzar la primera albergínia de la temporada de l'hort de la meva mare. Km 0 i més tendra impossible. Podeu fer com jo i fer la salsa el dia anterior, d'aquesta manera només caldrà coure la pasta, posar-la al forn i gaudir-la acabada de fer. A l'estiu amb les vacances, els plats mig preparats són un al·licient.  



Ingredients (4 persones):

2 albergínies mitjanes o 1 grossa

800 g de tomata 

2 grans d'all

300g de maccheroni o rigatoni

200g de mozarella

Parmesà

Oli d'oliva verge, sal

Unes fulles d'alfàbrega

Preparació:

Comenceu preparant la salsa. Talleu les albergínies a daus i poseu-les mitja hora en aigua amb un grapat de sal. Un cop passada la mitja hora, escorregueu-les i assequeu-les amb un paper de cuina. Poseu una mica d'oli en una paella i saltegeu-hi l'albergínia fins que estigui daurada. 




Poseu en un plat un full de paper de cuina i reserveu-hi l'albergínia. En la mateixa paella poseu-hi una mica d'oli i daureu-hi els alls tallats a dauets, quan canviïn de color afegiu-hi el tomàquet en conserva (jo utilitzo el que fa la meva mare de l'hort). 



Deixeu coure uns 20 minuts a foc suau i afegiu-hi l'albergínia. Anem per coure els maccheroni, mentre preescalfeu el forn a 180°. Poseu una olla al foc amb aigua i sal i coeu-hi els maccheroni. Mireu les instruccions de l'envàs i coeu-les la meitat del temps que posi, ja que s'acabaran de coure al forn. Un cop arribat al temps indicat, agafeu una plata que pugui anar al forn i poseu-hi la meitat de la salsa, afegiu-hi unes quantes fulles d'alfàbrega. Repartiu per sobre la meitat de la pasta. 


Escampeu per sobre la mozzarella. 


Poseu sobre la mozzarella la pasta i la salsa restant. Escampeu per sobre unes fulles d'alfàbrega i el parmesà ratllat. 



Coeu al forn uns 20 minuts. Podeu servir-ho calent o tebi. Podeu veure el pas a pas en el vídeo següent:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada