dissabte, 3 de juliol del 2021

Tacos d'enciam amb cap de llom

 Tot l'any venen de gust uns bons tacos, però a l'estiu cal afegir un toc més fresquet! En comptes de fer servir les típiques "tortillas", empreu enciam, a part és molt més saludable. La carn, fàcil de fer amb olla de pressió, així que podeu fer-la amb antelació, si ho feu així, deixeu reposar la carn amb la salsa i veureu quin gaudi!!


Ingredients:

1 peça de cap de llom

50ml de salsa de soja

100ml de vi ranci

200 ml de caldo

1 pastanaga

1 ceba de figueres grossa

Fulles d'enciam

Tomata

Ceba

Preparació:

Podeu posar unes hores abans la carn a marinar amb la salsa de soja i el vi ranci. Poseu l'olla de pressió al foc, poseu a dins la carn, amb la marinada (salsa de soja i vi ranci), afegiu el caldo i les verdures tallades grosses. 


Tapeu l'olla i quan bulli, baixeu la temperatura a foc mitjà i deixeu coure una hora. 


Deixeu reposar la carn, embolcallada amb paper de plata. Mentrestant, reduïu la salsa, poseu dins un colador xinès les verdures i el suc de la cocció i poseu la salsa resultant en un cassó. Poseu-lo al foc i deixeu-lo reduir fins que agafi la consistència que vulgueu. Us quedarà una salsa densa i lluent boníssima que podreu acompanyar els tacos amb ella. 


Si us agrada el picant, n'hi podeu afegir també una mica. A l'hora de servir, jo us recomano desfer amb dues forquilles la carn i posar-la en una plata, banyada ja amb la salsa. Si deixeu reposar d'un dia per l'altre, encara està millor. Serviu la carn acompanyada de l'enciam i les verdures que vulgueu. Podeu veure el pas a pas en el vídeo següent:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada