El risotto més conegut és potser el de bolets, a casa el fem sovint. És el primer cop, però que faig un risotto de marisc. Us el recomano, queda un arròs caldós, que amb un bon caldo de peix i un bon peix acaba essent un àpat de luxe!
Ingredients (4 persones):
350g d'arròs carnaroli
1 ceba grossa
1 gra d'all
400g de calamars
8 gambes mitjanes
100ml de vi blanc
1l de caldo de peix
Preparació:
Comenceu posant una cassola al foc amb oli d'oliva. Poseu a coure les gambes, posar i treure. Enretireu-les i guardeu-les. En el mateix oli, poseu a coure els calamars, quan canviïn de color traieu-los també i guardeu-los en un bol.
En el mateix oli on s'ha cuit el peix, coeu-hi la ceba tallada ben petita. Quan tingueu la ceba daurada, afegiu-hi l'all tallat ben petit.
Deixeu coure l'arròs uns 15-20 minuts. Caldrà mirar les recomanacions de cocció del paquet d'arròs. En un risotto no s'afegeix el caldo de cop sinó que a mesura que l'arròs va incorporant el caldo, caldrà anar afegint-ne més. Sempre cal afegir el caldo calent, per tal que la cocció no es detingui. Quan veieu que està cuit l'arròs, afegiu-hi la mantega i remeneu fins que quedi una consistència melosa. Apagueu el foc i afegiu en aquest punt les gambes i deixeu que agafin temperatura. Serviu l'arròs, en aquest cas ja sabeu.. l'arròs no espera.. Directa a taula. Espero que en gaudiu molt!
Podeu trobar el vídeo dels passos aquí:
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada