dimarts, 13 de juliol del 2021

Risotto de mar

El risotto més conegut és potser el de bolets, a casa el fem sovint. És el primer cop, però que faig un risotto de marisc. Us el recomano, queda un arròs caldós, que amb un bon caldo de peix i un bon peix acaba essent un àpat de luxe! 


Ingredients (4 persones):

350g d'arròs carnaroli

1 ceba grossa

1 gra d'all

400g de calamars

8 gambes mitjanes

100ml de vi blanc

1l de caldo de peix

Preparació:

Comenceu posant una cassola al foc amb oli d'oliva. Poseu a coure les gambes, posar i treure. Enretireu-les  i guardeu-les. En el mateix oli, poseu a coure els calamars, quan canviïn de color traieu-los també i guardeu-los en un bol.



En el mateix oli on s'ha cuit el peix, coeu-hi la ceba tallada ben petita. Quan tingueu la ceba daurada, afegiu-hi l'all tallat ben petit. 


Quan el sofregit estigui cuit, incorporeu l'arròs. Remeneu fins que estigui ben ofegat i hagi incorporat els sabors. 



Afegiu en aquest moment els calamars i el vi blanc.



Deixeu coure l'arròs uns 15-20 minuts. Caldrà mirar les recomanacions de cocció del paquet d'arròs. En un risotto no s'afegeix el caldo de cop sinó que a mesura que l'arròs va incorporant el caldo, caldrà anar afegint-ne més. Sempre cal afegir el caldo calent, per tal que la cocció no es detingui. Quan veieu que està cuit l'arròs, afegiu-hi la mantega i remeneu fins que quedi una consistència melosa. Apagueu el foc i afegiu en aquest punt les gambes i deixeu que agafin temperatura. Serviu l'arròs, en aquest cas ja sabeu.. l'arròs no espera.. Directa a taula. Espero que en gaudiu molt!



Podeu trobar el vídeo dels passos aquí:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada