Cada cop ens acostumem més i ens agrada més menjar peix cru. La tonyina és una bona opció i hi ha moltes maneres de menjar-la, des del famós tataki japonès al tàrtar. Avui us proposo una versió que he adaptat dels tiraditos Peruans, evidentment són una fusió també amb la cuina japonesa. Jo he improvisat i he aconseguit un resultat boníssim, amb la qual cosa us la comparteixo i ja em direu si l'heu feta i us ha agradat.
Ingredients:
Tonyina crua (millor congelada amb anterioritat)
Alvocat
Ceba tendra
Cirerols (tomates cherry)
Cibulet
Llima
Salsa de soja
Oli de sèsam
Sal Maldon
Oli d'oliva extra verge
Preparació:
Talleu la tonyina a llesques. Feu-ho contra betes, és a dir que es vegin les betes de la musculatura en els talls. Aneu-les posant ordenadament un tall al costat de l'altra en la plata o plat on els servireu. Un cop els tingueu tots ben posats, repartiu per sobre unes gotes de llima, unes gotes d'oli de sèsam i un raig de salsa de soja.
Deixeu-ho uns minuts (pocs, 2-3) i poseu per sobre les verduretes. Talleu a llesques l'alvocat i poseu-lo per sobre de la tonyina, a sobre, les tomates tallades per la meitat i podeu decorar per sobre amb unes rodanxes de ceba tendra. Talleu el cibulet i escampeu-lo per sobre. Amaniu ara amb oli d'oliva i la sal. Serviu i gaudiu-ne, podeu acompanyar amb unes torradetes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada