dimarts, 20 de juliol del 2021

Tiradito de tonyina a la meva manera

 Cada cop ens acostumem més i ens agrada més menjar peix cru. La tonyina és una bona opció i hi ha moltes maneres de menjar-la, des del famós tataki japonès al tàrtar. Avui us proposo una versió que he adaptat dels tiraditos Peruans, evidentment són una fusió també amb la cuina japonesa. Jo he improvisat i he aconseguit un resultat boníssim, amb la qual cosa us la comparteixo i ja em direu si l'heu feta i us ha agradat.




Ingredients:

Tonyina crua (millor congelada amb anterioritat)

Alvocat

Ceba tendra

Cirerols (tomates cherry)

Cibulet

Llima

Salsa de soja

Oli de sèsam

Sal Maldon

Oli d'oliva extra verge

Preparació:

Talleu la tonyina a llesques. Feu-ho contra betes, és a dir que es vegin les betes de la musculatura en els talls. Aneu-les posant ordenadament un tall al costat de l'altra en la plata o plat on els servireu. Un cop els tingueu tots ben posats, repartiu per sobre unes gotes de llima, unes gotes d'oli de sèsam i un raig de salsa de soja. 


Deixeu-ho uns minuts (pocs, 2-3) i poseu per sobre les verduretes. Talleu a llesques l'alvocat i poseu-lo per sobre de la tonyina, a sobre, les tomates tallades per la meitat i podeu decorar per sobre amb unes rodanxes de ceba tendra. Talleu el cibulet i escampeu-lo per sobre. Amaniu ara amb oli d'oliva i la sal. Serviu i gaudiu-ne, podeu acompanyar amb unes torradetes. 




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada