dimarts, 22 de maig del 2012

Dònuts

Avui és el sant de la meva filla i com que fa els anys a l'estiu, a l'escola en comptes de celebrar l'aniversari amb els companys, celebra el sant. Com cada any, hem dut l'esmorzar i aquest cop he preparat per la celebració uns donuts. Són d'elaboració llarga però no tenen massa dificultat, estan boníssims!!


Ingredients (15 peces):

450g de farina de força
1 culleradeta de sal
50g de mantega
50g de sucre fi
7g de llevat sec
1 ou
140ml de llet tèbia
90ml d'aigua tèbia
sucre fi per empolsir i xocolata negra fosa
Oli per fregir

Preparació:


He fet la recepta seguint el llibre de receptes de la cooking chef. Podeu fer servir qualsevol màquina de pastar que tingueu a casa o bé a mà, amb una mica més de paciència.



Posar la farina tamisada, la sal i la mantega en el bol Kenwood. Posar la batedora en forma de K i barrejar a velocitat 1. Afegir-hi el sucre i el llevat.
Treure la batedora en forma de K i posar el braç d'amassar. Afegir a la mescla l'ou, la llet i l'aigua i barrejar a velocitat mínima durant 6 minuts. Deixar la massa dins el bol, treure el braç de pastar, tapar-ho amb un drap de cuina i posar 27 °C de temperatura i velocitat de rotació 3. Deixar-ho llevar una hora. Si no teniu la Kenwood, poseu la massa en un bol, tapeu-lo amb un drap de cuina i deixeu-lo llevar una hora en un lloc càlid i sense corrents.
Passada una hora, la massa haurà pujat. Aixafeu la massa amb les mans per tal que perdi l'aire. Estireu la massa sobre una superfície enfarinada i amb un corró aplaneu-la fins a tenir un gruix d’1,25 cm. Amb un talla pastes d'uns 7-8 cm de diàmetre aneu tallant els dònuts. Si teniu un talla pastes petit, feu el forat de dins. Jo com que no en tinc, aprofito el tap d'una ampolla d'aigua, que és la mida perfecta. Aneu deixant els dònuts en una safata del forn. Amb la massa que us sobri un cop retallats els primers, feu una bola amb la massa, torneu-la a aplanar i formeu més dònuts, així fins a acabar amb la massa.
Ara els dònuts hauran de reposar 30 minuts tapats i en un lloc càlid.
Passada la mitja hora, ja els podreu fregir. Utilitzeu una paella fonda o un cassó i poseu-hi força oli, igual que si anéssim a coure bunyols. Aneu-los fregint i un cop els traieu del foc, passeu-los per sucre fi. Els podeu decorar o banyar si voleu amb xocolata.



3 comentaris:

  1. Són boniiiiíssims! Dono fe perquè jo m'he menjat un aquest matí. Res a veure amb els donuts industrials.

    Inés

    ResponElimina
  2. Estic passejant una mica pel teu blog, està molt bé!!! jo no m'he atrevit mai a fer donuts, és una assignatura que tinc super pendent, fins i tot una vegada em vaig comprar un tallapastes especial per dònuts...!! imagina..!! jeje
    T'han quedat super bé, una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ho has de provar Bet, veuras que ès molt fàcil i surten boníssims, només fa falta temps. A més com que d'un cop en pots fer molts, els pots congelar. Descongelats estan bons igual.

      Sussi

      Elimina