dissabte, 1 de setembre del 2012

Filet de porc farcit de prunes

La calor sembla que comença a marxar i ja venen de gust plats amb més salsetes. Aquest filet és ideal per quan tingueu molts convidats i volgueu tenir-ho tot a punt el dia anterior. És un plat molt lluït i molt bo. Si no us agraden els contrastos entre dolç i salat podeu canviar les prunes per uns ous durs.


Ingredients (6 persones):

1 filet de porc
4 talls de pernil dolç
5 talls de formatge de fondre
10 prunes seques
2 cebes grosses
4 grans d'all
2 pastanagues grosses
oli
sal
pebre
Un ragi de vi o de caldo

Preparació:

Primer de tot heu de farcir el filet de porc. Talleu-lo i obriu-lo com si fos un llibre ( ho podeu demanar al vostre carnisser). Salpebreu el filet i estireu-lo obert. Poseu a sobre una capa de pernil dolç, a sobre, una capa de formatge i a sobre, al mig, una filera de prunes.


Enrotlleu-lo amb compte i brideu-lo amb fil de cuina. Rossejeu-lo en una cassola amb oli fins que estigui daurat. Talleu les pastanagues i les cebes a rodanxes. Afegiu a la cassola on teniu el filet, els alls, les cebes i les pastanagues.


Coeu-ho tot junt uns 20 minuts a foc mig, fins que estigui cuita la verdura, si us queda sec hi poceu afegir un raig de vi o de caldo.


Aparteu la carn de la cassola i deixeu que es refredi. Mentretant prepareu la salsa. Poseu totes les verdures i el suc de cocció en el vas de la batedora i tritureu-ho fins que quedi una salsa ben homogènia. Si la salsa us ha quedat molt espessa hi podeu afegir una mica d'aigua.
Un cop freda la carn, ja la podreu tallar. Si la talleu calenta se us desfarà més.
 Un cop tallada, la podeu tornar a posar a la cassola. En aquest punt la podeu guardar d'un dia per l'altre i quan sigui l'hora de servir feu-ho escalfar tot junt. Serviu amb una mica de salsa i amb una salsera a part per qui en vulgui més.


4 comentaris:

  1. Un plat perfecte que és pot preparar amb anterlació com m'agrada quan tenim convidats.
    És veritat que ve de gust plats una mica més calentets... La tardor está a punt!
    Palmira

    ResponElimina
  2. Un plato delicioso y más acompañado de esa salsa.

    ResponElimina