dilluns, 28 de juny del 2021

Gelats de xocolata i cireres

 Voleu fer a casa uns gelats tipus Magnum fàcils i saludables?? Aquesta és la vostra recepta!! En pocs minuts tindreu la base feta, que la podeu banyar amb xocolata o bé deixar-la sense banyar. 

Ingredients (4 gelats mida Magnum):

100g de cireres


2 cullerades de sucre

150g de mascarpone

100g de nata 35% nata

40g de cacao pur

3 cullerades de sucre

Un raig de vainilla

200g de xocolata per banyar

Preparació:

Comenceu preparant  les cireres. Es tracta d'una mena de melmelada, amb la qual cosa podeu fer servir una melmelada comercial. Si opteu per fer-la vosaltres mateixos, traieu el pinyol  a les cireres. Poseu-les en un cassó juntament amb el sucre. Deixeu coure la mescla fins que espesseixi i tingui la consistència de melmelada. 


Ara prepareu el gelat. En un bol, poseu el formatge mascarpone, la nata, el sucre el cacau i la vainilla. Remeneu fins a aconseguir una textura homogènia. 




Ompliu els motlles fins a la meitat amb la crema de xocolata. Repartiu la nelnelada de cirera al centre de la crema, poseu també els pals de gelat. 



Cobriu amb la crema de xocolata restant. Congeleu un mínim de 3 hores. Un cop ja tingueu els gelats, foneu la xocolata. Poseu la xocolata en un got i banyeu-hi els gelats. Veureu que ràpidament solidifica, podeu també decorar amb una mica de xocolata desfeta. Gaudiu-ne molt!


Podeu veure el vídeo de l'elaboració aquí:




dimarts, 15 de juny del 2021

Pastissets de tonyina

 Ja tinc la recepta la blog de pastís de tonyina. És ja un clàssic de microones, fàcil i amb aquesta presentació queda ideal per servir-la un dinar sopar d'estiu. 


Ingredients (8 vasets): 

400g de llet evaporada Ideal

4 ous
2 llaunes de tonyina (uns 220g )
Sal i pebre
Pa ratllat pel motlle
Una mica de mantega pel motlle

Una cullerada de tomata

Per decorar:

Maionesa, tomata i olives (al gust)

Preparació:

Poseu tots els ingredients dins el bol de la batedora i tritureu-ho fins que quedi ben fi. 



Unteu els motlles amb mantega i pa torrat. Ompli els motlles amb la barreja.



Introduïu els vasets al microones de 4 en 4. Coeu-los 3 minuts al 75% de potència i 3 minuts al 100%.



 Podeu deixar-los refredar i desemmotllar-los. Decoreu al gust.





Podeu veure el pas a pas al vídeo següent:




dissabte, 15 de maig del 2021

Carxofes farcides

 La meva sogra cada any per Nadal fa aquestes carxofes. Són boníssimes, la carxofa queda tendra i la carn molt gustosa. Avui, ha vingut a dinar a casa i les hem preparat plegades. Ara estem en plena temporada de carxofes, aprofiteu-les!! 


Ingredients (4 persones):

8 carxofes

7 ous

500-600 g de carn picada de porc i vedella

3 cebes

3 tomates

Sal i pebre

Oli d'oliva extra verge

Preparació: 

Primer de tot, cal preparar les carxofes. Talleu els troncs i traieu la part externa. Traieu de les carxofes les fulles més dures i quan arribeu a les fulles tendres, retalleu la part de dalt, més dura. Aneu-les pelant i guardant totes. Si no voleu que es quedin fosques, les podeu posar en un bol amb aigua i unes fulles de julivert. 

Prepareu la carn per farcir. Poseu un bol amb els ous, i afegiu-hi sal i pebre al vostre gust. Incorporeu la carn picada i remeneu. 

Aneu farcint amb aquest preparat l'interior de les carxofes, fent lloc amb les mans, si fossin una mica velles (no ha estat el cas d'avui), traieu els pèls que tenen interns. 

Agafeu una cassola i talleu les cebes a llesques, situeu-les omplint tot el fons de la cassola, feu el mateix amb les tomates, també tallades a llesques, poseu-les sobre les cebes. 


Situeu a sobre les carxofes farcides i els troncs. Poseu un bon raig d'oli, una mica de sal i aigua, la suficient perquè quedin les carxofes una tercera part cobertes per aigua. 

Pugeu el foc i deixeu que bulli, amb la tapa posada una mitja hora o fins que veieu que estan cuites (punxeu-les amb un ganivet punxegut). Si un cop cuites, veieu que queda encara aigua, bulliu uns minuts més a foc alt fins que s'evapori. Vigileu no se us enganxin al fons de la cassola. Aneu-les movent mentre es couen. Serviu-les acompanyades de la ceba i la tomata i veureu que bons i tendres els troncs. Gaudiu-ne!!!










dissabte, 1 de maig del 2021

Pastís de formatges i carbassó

 Ja tinc en el blog una recepta de pastís en forma de flor amb verduretes. La veritat és que el farcit de formatges d'aquest, és espectacular! Les verdures queden boníssimes, aprofiteu per menjar verdures d'una forma bonica a la vista i boníssima al paladar!! No espereu massa a fer-lo! 



Ingredients:

1 carbassó

1 full de pasta brisa

8 cirerols

2 ous

100 g de nous 

200 g de crema de formatge

Formatge de cabra (en cilindre)

200g de formatge gouda

100 ml de nata

Pebre, mantega, sal

Preparació:



Preescalfeu el forn a 180°. Mantegeu un motlle (millor desenmotllable) i poseu-hi a dins la pasta brisa. Introduïu-la dins el forn i deixeu-la coure 10 minuts. 







Poseu en un bol la nata, la crema de formatge, el formatge ratllat, ous, sal, pebre i remeneu.





Quan estigui cuita la base, poseu la mescla anterior dins la base i repartiu per sobre el formatge de cabra tallat a llesques i les nous a trossos. 







Talleu el carbassó a llesques amb un pelador i poseu-les al mig del pastís en forma de flor. Poseu a les vores els cirerols. Introduïu dins el forn i coeu-lo a 180°, en posició 2, calor a dalt i baix, fins que veieu la superfície daurada. Uns 30-40 minuts. Decoreu amb algunes fulles d'herbes fresques i serviu. 






Podeu veure el vídeo amb el pas a pas:

Receta de Julius Bienert en Canal cocina





dimarts, 27 d’abril del 2021

Pollastre a la cassola

 Xup, xup, cassola i tranquil·litat. El resultat unes cuixetes ben tendres i una salseta ideal per xucar-hi un bon tros de pa. Us hi resistiu???


Ingredients (4 persones):

8 cuixetes de pollastre

1 porro

!ceba de Figueres grossa

1/2 pebrot vermell

Oli d'oliva verge

Sal i pebre

Mitja copeta de vi ranci

1 got de caldo de pollastre

Picada:

Unes ametlles

Carquinyolis

All i julivert


Preparació:




Poseu una cassola al foc amb oli. Quan estigui calent l'oli, poseu-hi la ceba, la pastanaga, el porro i el
pebrot vermell tot talladet en dauets. Doneu-hi un parell de voltes i quan estigui una mica transparent, afegiu-hi el vi ranci. Deixeu que s'evapori l'alcohol. 




Incorporeu les cuixes de pollastre salpebrades. Doneu voltes al pollastre fins que quedin rossejades i segellades, Afegiu caldo de pollastre i deixeu coure fins que veieu que la carn es comença a desprendre de l'os. Trigarà uns 20-30 minuts Els últims minuts, feu una picada. 





Poseu en un morter les ametlles, els carquinyolis l'all i el julivert. Piqueu-ho tot. Per acabar de fer la
picada, poseu-hi una mica de líquid de la cocció de la cassola. Un cop feta la picada, incorporeu-la a la cassola i deixeu que espesseixi una mica tot el conjunt. 
Podeu veure els passos en el vídeo:





dilluns, 26 d’abril del 2021

Pastís de llimona KETO- sense hidrats i sucre

Si esteu fent dieta o teniu al·lèrgia al gluten o teniu diabetis, aquest és un bon pastís. S'empra farina de coco, que és una de les opcions per no utilitzar hidrats. El resultat és un pastís amb gust de llimona, amb una bona textura, no es pot negar que persisteix però el gust del coco també. Un capritxet en mig d'una dieta, sense remordiments!!


Ingredients:

250 de crema de formatge
9 ous
150g de farina de coco
100g d'eritritol o 40g steviafructosa
115g de mantega
1 cullerada d'essència de vainilla
1/2 culleradeta de llevat
Ratlladura d'1 llimona i el seu suc

Glacejat:

1 cullerada de suc de llimona
Ratlladura de 1/2 llimona
55 g d'eritritol o culleradeta fructosastevia
30g de crema de formatge
50g de nata per muntar

Preparació:


Poseu en un bol, la crema de formatge i la mantega a temperatura ambient.






Aneu afegint els ous d'un en un. No incorporeu el següent fins que  no s'hagi integrat bé l'anterior.












Afegiu la farina de coco, l'edulcorant, la ratlladura de llimona, el suc de llimona, la vainilla i el llevat. Remeneu-ho tot. Veureu que la farina de coco absorbeix ràpidament els líquids. 









Unteu amb esprai un motlle i bolqueu-hi a dins la massa. 
Quan el forn estigui calent, introduïu el motlle i deixeu-lo coure uns 90 minuts. 

Quan estigui cuit, traieu-lo del forn i deixeu refredar uns 10 minuts abans de desemmotllar. Mentrestant, prepareu el glacejat. 





En un bol, poseu tots els ingredients, la nata, la crema de formatge, l'edulcorant, el suc de llimona i la ratlladura. 












Remeneu i quan el pastís estigui fred, repartiu el glacejat per sobre. Podeu decorar amb una mica de ratlladura de llimona. 
Podeu veure el vídeo amb els passos:






Espinacs amb botifarra, panses i pinyons

 Una recepta típicament catalana. Saludable i equilibrada, Si a casa teniu algú reticent a les verdures, amb aquesta presentació i el toc de botifarra, de ben segur que s'anima a tastar-ho! 


Ingredients (4 persones):

4 botifarres

800g d'espinacs congelats o frescos

Pinyons i panses

Sal i pebre

Oli d'oliva EV

Preparació:

Esparraqueu les botifarres, traient-ne la tripa. Escalfeu l'oli en una paella i un cop calent, afegiu-hi els pinyons, daureu una mica i incorporeu la botifarra, deixeu que es dori. Afegiu els espinacs i deixeu que es cogui el conjunt. Un cop tingueu els espinacs a punt, incorporeu sal, pebre. Emplateu amb un cèrcol. Repartiu per sobre algunes panses.

Podeu veure el pas a pas al vídeo següent: