dimarts, 20 d’octubre del 2015

Pastissets París-Brest de crema de xocolata i nata

DESAFÍO EN LA COCINAAquest cop la M.Luz desafiadora del mes de Desafío en la cocina s'ha ben lluït!! Un pastís boníssim però força laboriós. Aquest pastís es va crear l'any 1891, durant la carrera de bicicleta entre París i Brest. Un pastisser que seguia la carrera  va crear aquest pastís en forma de roda de bicicleta. La recepta original porta un farcit de praliné. Aquí faig una versió amb crema de xocolata i amb nata.



Ingredients (15 mini pastissos):

Per la pasta choux:

125ml d'aigua
125ml de llet
125g de mantega

12g de sucre
2g de sal
160g de farina
3-4 ous
100g de làmines d'ametlla
1 ou per pintar la massa
Carmel líquid per pintar (opcional)

Per la crema de xocolata:

500ml de llet
1 beina de vainilla
6 rovells d'ou
100g de sucre
40g de farina
50g de xocolata negra (70%cacau)
50g de cacau en pols

Per la nata muntada:

300ml de nata 35%m.g
Vainilla (opcional)
30g de sucre llustre


Preparació:


Per fer la pasta choux:

Posem un cassó al foc amb la llet, l'aigua, la mantega i el sucre. Deixem que bulli i que es desfaci la mantega. Enretirem el cassó del foc i afegim de cop la farina prèviament tamissada juntament amb la sal. Ho remenem i tornem a posar el cassó al foc a temperatura mitja. Anem remenant la massa fins que es cogui, ho sabrem perquè la massa es comença a desprendre de les parets del cassó. Arribats a aquest punt, enretirem el cassó del foc. Deixem que la massa es refredi una mica i la podem passar a un recipient més gran. Ara anirem afegint els ous d'un en un. Es tracta d'afegir un ou i remoure fins que la massa l'absorbeixi. Anirem fent la mateixa operació fins que la massa hagi absorbit tots els ous. (podeu veure el procés aquí)
Arribats a aquest punt, preescalfarem el forn a 200º amb ventilador. Posarem la massa en una mànega pastissera amb un boquet arrissat. Anirem fent anelles de 6 cm de diàmetre, sobre un paper sulfurat. Per tal que ens quedin totes les anelles de la mateixa mida podem dibuixar-les en el paper i donar-li la volta.  Batrem un ou i pintarem la massa, repartirem per sobre les làmines d'ametlla. Introduirem la massa al forn i deixarem coure 15 minuts a 200º, baixarem la temperatura a 170º i deixarem coure uns 5-10 minuts més fins que veiem que la massa estigui daurada. Per fer la massa choux només s'ha de tenir la precaució de no obrir el forn durant la cocció, ja que la massa pot baixar. Un cop estiguin fredes les anelles de massa, les deixem refredar.

Per fer la crema de xocolata:

Posem en un cassó la llet, juntament amb la veina de vainilla. Ho posem al foc i ho portem a ebullició. En un bol mentre s'escalfa la llet, posem els rovells, el sucre, la farina i el cacau.


Ho batem tot fins que quedi una pasta homogènia. Afegim aquesta pasta a la llet bullida i ho remenem per tal que s'integri bé. Tornem a posar la mescla al foc i anem remenant fins que la crema espesseixi. En aquest punt, enretirem la crema del foc i hi afegim la xocolata, remenem fins que aquesta s'integri.


 Deixem refredar i guardem la crema a la nevera.

Per fer la nata:

Posem la nata (ben freda) en el bol de la cooking chef o similar. Hi afegim la vainilla i batem a velocitat alta. Quan comenci a estar una mica muntada, afegim el sucre i seguim batent fins que quedi amb una consistència dura. Vigilem de no passar-nos de muntar la nata ja que sinó obtindrem mantega.

Per muntar els pastissets:

Posarem la crema de xocolata i la nata cadascun en una mànega pastissera amb boquet arrissat. Tallarem els pastissets per la meitat. Sobre la capa inferior, posarem primer una capa de crema de xocolata i seguidament a sobre una capa de nata. Taparem amb la meitat superior, podem repartir una mica de sucre llustre per sobre i ja estaran a punt per servir. Les podeu guardar a la nevera fins el moment de servir.


Recept atunejada del bloc Cocina facilísimo
Podeu trobar més versions d'aquest pastís aquí

16 comentaris:

  1. Que buena pinta!! Voy a tener que animarme a hacer la receta.

    ResponElimina
  2. Que buena pinta!! Voy a tener que animarme a hacer la receta.

    ResponElimina
  3. Aprobecho para saludarte como nueva en el grupo del desafio . El PARIS BREST te ha quedado genial , esa mezcla de choclate y nata montada te ha quedado de maravilla, felcidades ,besitos

    ResponElimina
  4. Com recheio de chocolate e natas ficaram divinos
    Fiquei com água na boca...
    Boa semana

    ResponElimina
  5. Té una pinta molt bona!
    Sembla senzill tot i que dona feina, oi?
    Petons
    Palmira

    ResponElimina
  6. Quina pasada!!!! Aquesta convinació la faré el pròxim cop que en faci aquest pastís!
    petons

    ResponElimina
  7. Te ha salido muy bien! El secreto como dices reside en la cocción, son aprox 20 ' a horno fuerte hasta que se hinchen y luego 10' más a horno bajo para que se seque en su interior.
    Besos Sussi, hoy desde
    http://siempreseraprimavera.blogspot.com.ar/2015/10/como-preparar-y-dibujar-con-glase-real.html

    ResponElimina
  8. Madre mía...que buenas!! con lo que me gusta...me comia una de ellas ahora mismo!! Bs.

    ResponElimina
  9. Uffffff que ricura!!!! Un trocito ahora, de mil amores! Te han quedado espectaculares! Besos

    ResponElimina
  10. Uffffff que ricura!!!! Un trocito ahora, de mil amores! Te han quedado espectaculares! Besos

    ResponElimina
  11. ummmm menudo relleno rico!!! de diez!!!!
    besos

    ResponElimina
  12. ummmm menudo relleno rico!!! de diez!!!!
    besos

    ResponElimina
  13. Quines postres més exquisides!!!!
    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina