dimecres, 8 d’agost del 2018

Melmelada de pruna i abricoc Thermomix o no

Ja us vaig comentar que enguany a casa hi ha hagut una bona collita de prunes. He fet melmelada de pruna i també de pruna amb abricocs (albercocs). Ha quedat deliciosa. Jo no faig mai les melmelades amb tot el sucre que indica a les receptes, amb 2/3 parts jo crec que ja n'hi ha prou..


Ingredients:

500g de prunes
250g d'abricocs
500g de sucre ( o 750g) si voleu que es conservi més temps..)
30g de suc de llimona

Preparació:

Forma tradicional:
Traieu els pinyols de les prunes i dels abricocs. Talleu la fruita per la meitat. Poseu-la en un ansat juntament amb el sucre i el suc de la llimona. Poseu-ho a foc mig i quan comenci a bullir, abaixeu el foc i deixeu-lo coure a foc baix. Trigarà una mitja hora en coure's. La manera de veure si està cuita és posar-la en un plat i si no rellisca molt ràpidament, és que ja està cuita. Sortint del foc amb compte de no cremar-vos poseu la melmelada en pots de vidre, tapeu-los i tombeu-los cap per avall, d'aquesta manera amb la calor i el sucre que du la melmelada, ja queda esterilitzat el pot. Si voleu guardar-les molt de temps, coeu-les 20 minuts al bany maria. 
Thermomix:
Traieu els pinyols de les prunes i dels abricocs. Talleu la fruita per la meitat i poseu-la al vas de la Th- tritureu10s-V6-
Programeu 28 min- Varoma- V1- 
La manera de veure si està cuita és posar-la en un plat i si no rellisca molt ràpidament, és que ja està cuita. Sortint del foc amb compte de no cremar-vos poseu la melmelada en pots de vidre, tapeu-los i tombeu-los cap per avall, d'aquesta manera amb la calor i el sucre que du la melmelada, ja queda esterilitzat el pot. Si voleu guardar-les molt de temps, coeu-les 20 minuts al bany maria. 


Us deixo un vídeo per tal que veieu la textura final de la melmelada:


1 comentari: