dissabte, 16 d’octubre del 2021
Guatlles amb raïm
dissabte, 25 de setembre del 2021
Pastissets de pinya
No hi ha com una pinya caramel·litzada... i si a més està acompanyada d'una bona massa de bescuit, ja tenim un pastisset deliciós. Acompanyat amb una mica de nata o bé gelat, podeu emprar-los per unes postres d'allò més lluïdes. Si no, sempre són benvinguts per esmorzar o berenar. Us ho deixo a la vostra elecció.
Ingredients (12 pastissets):
Per la pinya:50 g de mantega fosa
70 g de sucre morè
Pinya en almívar (3 rodanxes grosses)
Pel bescuit:
150 g de mantega a temperatura ambient
50 g de sucre blanc
50 g de sucre morè
3 ous
150 g de farina
3 ous
1/2 culleradeta de llevat químic
Preparació:
Comenceu preparant els motlles, també ho podeu fer en un motlle gros. Foneu mantega i pinteu molt bé els motlles. Quan els tingueu ben impregnats de mantega, escampeu per sobre i pels voltants el sucre morè, poseu-n'hi abundantment per tal que després es caramel·litzin molt bé els pastissets.
dijous, 26 d’agost del 2021
CUPCAKE RED VELVET
Aquest cap de setmana vam anar a esmorzar a una fleca i quan vaig veure que tenien cupcakes, no m'hi vaig poder resistir. Vaig gaudir d'un red velvet i que passa, que em va fer venir ganes de fer-ne a casa. La veritat és que són un vici, evidentment no són els dolços més saludables però de tant en tant... un capritxet. Feu-los, que estan boníssims, la massa queda molt esponjosa i humida i per sobre, la crema de formatge i mantega, és la guinda.
Ingredients:
Pels bescuits:
60 ml d’oli d’oliva suau o de gira-sol160 g de sucre
1 ou
1 cullerada de cacau
1/2 culleradeta de colorant en pasta vermell (Sugarflair Extra Red o Wilton)
1,5 culleradeta d’extracte de vainilla
125 ml de llet
1 culleradeta de suc de llimona
150 g de farina
1/2 culleradeta de bicarbonat
1 culleradeta de vinagre blanc
Per la crema de formatge:
125 g de mantega a temperatura ambientPreparació:
Primer de tot prepareu el butermilk, poseu en un bol la llet i afegiu-hi la llimona, deixeu reaccionar 10-15 minuts, fins que es formin grumolls. Preescalfeu el forn a 180°. En un bol, barregeu l’oli amb el sucre i afegiu l’ou.Bateu. Afegiu la farina i el cacau, ben tamisat.
Finalment en un bol, poseu el bicarbonat i afegiu-hi el vinagre, reaccionarà ràpidament, el podeu incorporar a la massa
Mentrestant feu la crema de mantega i formatge.
i aneu batent a velocitat alta. Heu de batre la mescla fins que la crema quedi consistent i de color blanquinós. Poseu la crema en una mànega pastissera amb un broquet rissat.
Quan els cupcakes estiguin freds, decoreu amb la crema de mantega. Podeu ratllar amb un colador un dels cupcakes sobre els altres, fent una mena d'engrunes.
dimecres, 18 d’agost del 2021
Pastís de prunes amb crema
Quina millor època de l'any que l'estiu per aprofitar la fruita de temporada? És un pecat no gaudir de les delícies que tenim a prop i una d'aquestes fruites són les prunes. En aquesta recepta les aprofitem amb tota la seva textura, ja que no van cuites. Amb la crema pastissera, si és una mica àcida, combina perfectament. Poseu color a les vostres postres d'estiu i aprofiteu de la fruita km 0.
Ingredients:
1 làmina de pasta brisa (recepta aquí)
400 ml de crema pastissera (recepta aquí)
6-7 prunes vermelles
Motlle desemmotllable (opcional) i perforat (opcional) de 22 cm
Preparació:
Agafeu la massa de pasta brisa que teniu a la nevera (pot ser també comprada).
Esteneu la massa amb l'ajuda d'un corró. Amb la massa estesa, heu de forrar el motlle que haureu prèviament untat amb mantega i farina o bé amb esprai. Preescalfeu el forn a 180°.
Introduïu la massa dins el forn. Si voleu evitar que la massa es doblegui pels costats, poseu un paper de forn sobre la massa i poseu a dins cigrons o algun altre llegum. Coeu la massa en posició 2 del forn durant uns 15-20 minuts o fins que veieu que la massa comenci a quedar daurada.
i amb una espàtula igualeu la superfície.
Talleu les prunes a llesques fines, amb forma de mitja lluna. Han de ser unes prunes no massa madures si no serà molt difícil tallar-les. Comenceu a posar les prunes pels extrems, sobreposeu-les una mica i aneu donant la volta al pastís. Formeu una espècie d'espira i acabeu al centre. Podeu pintar la superfície amb una mica de gelatina per abrillantar pastissos o bé amb una mica de melmelada barrejada amb una mica d'aigua. Serviu-lo ben fresquet!
dimecres, 11 d’agost del 2021
New York Cheesecake
Avui us porto un pastís de formatge mític. Realment la seva cremositat el fa especial i boníssim, molt recomanable. Us animeu a fer-lo??? Es tracta d'un pastís de formatge amb el centre molt poc quallat, es desfà en servir-lo, ja que és molt poc dens. Si empreu unes galetes sense gluten, el podran menjar les persones celíaques.
Ingredients:
Per la base:
100 g de galetes tipus Digestive
60 g de mantega fosa
Pel farcit:
1 kg de crema formatgen tipus Philadelphia
280 g de sucre
5 cullerades de maizena (farina de blat de moro)
2 cullerades d'extracte de vainilla
Ratlladura d'una llimona
3 ous
1 rovell d'ou
340 g de crema agre (recepta aquí)
Preparació:
Comenceu preparant la base. Enceneu el forn a 180°. En un robot o de forma manual, tritureu les galetes.
Ara prepareu el farcit. Preescalfeu el forn a 200 °. Poseu els ingredients en el bol de la batedora o si ho feu a mà en un bol. Poseu-hi el formatge crema i el sucre. Bateu una estona fins que quedi amb una textura cremosa. Incorporeu la resta d'ingredients, la farina de blat de moro, els ous, els rovells, la crema agre, la ratlladura de llimona i l'extracte de vainilla. Bateu-ho tot molt bé fins que quedin tots els ingredients ben incorporats. Aboqueu la mescla de formatge sobre la base de galeta.
divendres, 6 d’agost del 2021
Lemon pie
Els que em seguiu, ja sabeu que soc una fan del lemon curd. Avui el presentem amb la recepta estrella d'aquesta crema de llimona. Es tracta d'un pastís típic del Regne Unit, amb una base de galeta o massa brisa, una crema de llimona i acaba amb una merenga suïssa. És una delícia de postres, el toc àcid de la crema de llimona ajuda que no sigui molt embafador. La recepta típica recobreix tot el pastís de merenga, jo he optat per una decoració més austera, ho deixo a la vostra elecció.
Ingredients (motlle de 22 cm):
1 base de pasta brisa (comprada o recepta aquí)
Merenga suïssa (recepta aquí)
Per la crema de llimona:
2 ous sencers
3 rovells d'ous
Ratlladura d'una llimona
80 g de suc de llimona
1 g de gelatina en pols
80 g de mantega pomada
120 g de sucre
Preparació:
Comenceu coent la base del pastís. Agafeu un motlle baix, si és desemmotllable, molt millor. Unteu el motlle amb mantega i farina o bé amb un esprai. Poseu-hi a dins la massa brisa i retalleu el sobrant. Coeu-ho al forn fins que estigui la massa daurada. Mireu la recomanació de cocció del fabricant, en el cas de ser una massa comprada. Normalment triga 15-20 minuts a 180°. Un cop cuita, deixeu-la refredar.
Mentre es cou la massa, podeu aprofitar per fer la merenga i la crema de llimona. Per fer la merenga podeu mirar la recepta que està linkada als ingredients. Quan la tingueu preparada, poseu-la en una màniga pastissera i reserveu-la. Podeu utilitzar un boquet rissat o llis.
La crema de llimona, és un lemon curd, però duu una mica de gelatina, cosa que fa que tingui una major consistència i es millora la presentació. Comenceu bullint el suc de la llimona amb la ratlladura.
En un bol, poseu els ous, els rovells i el sucre. Remeneu-ho.